Bosz stipt grote verschil tussen PSV en Feyenoord aan

Foto: Bosz stipt grote verschil tussen PSV en Feyenoord aan

PSV staat richting zondag tien punten voor op Feyenoord. Trainer Peter Bosz wil niet zeggen dat de thuisploeg bij een zege al welhaast kampioen is, maar ‘gaat wel een dikke sigaar opsteken als er gewonnen wordt’.

PSV-trainer Bosz: ‘Wij hebben misschien wat meer efficiëntie dan Feyenoord’

“In zekere zin kun je wel zeggen dat het duel met Feyenoord in dat opzicht een zespuntenwedstrijd is. Niet dat ik de topper overigens belangrijker vind dan bijvoorbeeld de wedstrijd tegen PEC Zwolle. Want dat is niet zo. In dat duel konden we drie punten halen en dat is tegen Feyenoord ook zo. Ik had de groep juist aangegeven dat het duel met PEC daarom zo belangrijk was. Als wij daar verloren hadden, was het gat met Feyenoord alsnog zeven punten geweest. Maar dan is het toch anders”, vertelt Bosz op de persconferentie vrijdag.

Bosz erkent dat hij best een verlenging had willen zien bij Feyenoord – Groningen (2-1, donderdag), maar wil bovenal naar zijn eigen ploeg kijken. “Bij de overige vijf procent betrekken we de tegenstander. Wel azen we natuurlijk op revanche omdat we daar op een bepaalde manier hebben verloren. Absoluut leeft die wedstrijd in de groep. Maar dat komt niet alleen omdat het Feyenoord is, maar ook een directe concurrent. Dit is de absolute topper, de grootste wedstrijd die wij dit seizoen in de Eredivisie kunnen spelen. Dat merk je ook wel in de groep, er is messcherp getraind.”

Bosz vindt dat PSV en Feyenoord qua spel niet heel vel van elkaar af liggen. “Wij hebben misschien wat meer efficiëntie dan Feyenoord. We staan tien punten voor, krijgen minder goals tegen en scoren meer. Wij hebben wellicht wat meer effectiviteit.”

PSV speelt beter spel dan Feyenoord

  • Eens
  • Oneens
274+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie