‘Bosz gooit ‘blinde’ uit PSV-elftal’

Foto: ‘Bosz gooit ‘blinde’ uit PSV-elftal’

Valentijn Driessen vindt dat Peter Bosz Hirving Lozano uit de basiself moet houden voor de Champions League-return tegen Borussia Dortmund. PSV hoopt zich na het 1-1 gelijke spel met een goed resultaat in Dortmund te kunnen plaatsen voor de kwartfinales van de Champions League. Dat moet dan zonder Lozano gebeuren vindt Driessen.

Driessen en Verweij pleiten voor Lozano-wissel

Lozano werd afgelopen zomer voor vijftien miljoen euro overgenomen van Napoli, maar heeft dit seizoen nog geen onuitwisbare indruk kunnen achterlaten. De Mexicaan scoorde tot nu toe vijf doelpunten in 25 wedstrijden en gaf daarin ook drie assists. Daarbij maakte Lozano ook nog eens drie van de vijf doelpunten in de thuiswedstrijd tegen Ajax.

Lozano scoorde vervolgens alleen nog tegen PEC Zwolle, maar Bosz blijft het vertrouwen houden in zijn buitenspeler. Dat tot onbegrip van Driessen, die zij ongenoegen over de aanvaller uit in de podcast Kick-off van De Telegraaf. “Lozano heeft het gewoon niet. Ik vond hem in zijn eerste periode bij PSV wel aardig spelen, maar geen hele grote speler. Het is een blinde, naar binnen en dan schieten.”

Zijn collega Mike Verweij vindt Lozano wel ‘een goede speler’, maar zou net als Driessen suggereert, ook tegen Dortmund wel kiezen voor Malik Tillman. “Omdat ik denk dat Tillman een nóg betere speler is. Lozano kan ook een gevaar in zijn eigen ploeg worden. Hij loopt zo tegen zichzelf te voetballen dat hij ook nog domme gele kaarten pakt. In zulke belangrijke wedstrijden, met veel druk erop… Dan weet ik niet of het verstandig is om hem op te stellen.”

Moet Bosz Lozano op de bank zetten?

  • Ja, absoluut
  • Nee, gewoon een basisplaats geven
3125+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie