Bosz geeft niet op: “Hij kan veel beter”

Foto: Bosz geeft niet op: “Hij kan veel beter”

PSV is vrijdagavond met Hirving Lozano begonnen aan de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles. De Mexicaan kreeg van trainer Peter Bosz de kans als rechtsbuiten, ondanks zijn teleurstellende vorm van de laatste maanden.

PSV-trainer blijft geloven in ommekeer Lozano

Bosz beaamt dat Lozano sinds zijn terugkeer niet in topvorm steekt. “Ik weet dat hij veel beter kan”, vertelde Bosz in aanloop naar de wedstrijd in Deventer aan ESPN. “En dat zal hij zelf ook weten. Wat mij wel bevalt, is dat hij hard werkt. En dan komt het wel weer terug. Ik ben ervan overtuigd dat dat wel weer komt.”

Johan Bakayoko neemt plaats op de reservebank. “Als ik heel eerlijk ben… Ik heb die jongen niet misbruikt, maar ik heb hem niet op de juiste momenten rust kunnen geven. Door omstandigheden. Nu Til weer terugkomt en ik met Tillman wat kan schuiven, is die mogelijkheid er wel. Hij is pas twintig jaar, het eerste echte jaar dat hij basisspeler is. En dan alles spelen, vaak negentig minuten, dat is heel veel.”

Niet bezig met Dortmund

Bosz ontkent dat hij al bezig is met de Champions League-return tegen Borussia Dortmund. “Ik word er niet moe van, maar dat is hoe wij dit hele seizoen aangevlogen hebben. Omdat dat denk ik de manier is. Dat hebben de jongens tot nu toe geweldig gedaan. Als de buitenwacht wel al over een volgende wedstrijd praat… Maar je moet wel als je kampioen wil worden, dit soort wedstrijden winnen.”

De PSV-trainer keek tot slot nog even terug op de competitietopper tegen Feyenoord (2-2). “Ik vind dat wij die wedstrijd hadden moeten winnen. Gezien de voorbereiding die Feyenoord op die wedstrijd had. We hadden Feyenoord daar een hele belangrijke tik kunnen uitdelen. Daar hebben we de kansen toe gehad in de eerste helft, maar niet afgemaakt.”

Gaat Lozano zijn oude vorm hervinden?

  • Ja
  • Nee
120+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie