Blind koestert Van Gaal: “Kreeg direct een berichtje van hem”

Foto: Blind koestert Van Gaal: “Kreeg direct een berichtje van hem”

Daley Blind maakte deze transferperiode een droomtransfer naar Bayern München. De Oranje-international heeft na zijn overgang naar der Rekordmeister contact gehad met Louis van Gaal. De ervaren verdediger is lovend over zijn voormalig trainer.

Blind maakte verrassend de overgang naar Bayern, waar ook al de Nederlanders Ryan Gravenberch en Matthijs de Ligt actief zijn. Ook voormalig bondscoach Louis van Gaal was als trainer actief bij de Duitse topclub en Blind zegt in gesprek met het clubkanaal van Bayern dat hij een belangrijke rol in zijn carrière heeft gespeeld. “Hij heeft een grote impact gehad op mijn carrière. Hij heeft mij laten debuteren voor Oranje, ik debuteerde onder hem op het WK. Daarna bracht hij me naar Manchester United.”

De linkspoot spreekt dan ook mooie woorden over Van Gaal. “Ik ben dankbaar voor wat hij gedaan heeft voor mij. Ik hoop dat ik hem terug heb betaald met mijn kwaliteiten op het veld. Nadat ik had getekend kreeg ik een berichtje van hem, hij wenste me al het beste toe.”

Voor Blind was er veel interesse naast Bayern, waarbij ook PSV onder andere een lijntje uitgooide naar de verdediger. De keus was voor de voormalig Ajax-verdediger was echter niet zo moeilijk. “Om deel uit te maken van zo’n grote club is iets waar ik heel trots op ben.”

Red Bull Arena Leipzig

Bundesliga

20 januari 2023

20:30

RB Leipzig
Bayern Munich
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 20 januari 2023 20:20.

Is Blind een goede aankoop geweest van Bayern?

  • Ja, absoluut
  • Nee, zal een miskoop blijken
201+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie