Blind debuteert voor Bayern tijdens zorgeloze bekeravond

Foto: Blind debuteert voor Bayern tijdens zorgeloze bekeravond

Bayern München heeft met speelsgemak de kwartfinales van de DFB-Pokal bereikt. Op bezoek bij 1. FSV Mainz 05 eindigde het duel in duidelijke cijfers: 0-4. Daley Blind maakte zijn debuut voor Der Rekordmeister.

Bayern begon met Matthijs de Ligt in de basis, terwijl Ryan Gravenberch en Daley Blind moesten toekijken vanaf de bank. De geblesseerde Noussair Mazraoui was er niet bij in Mainz. João Cancelo, die voor zowel Blind als Mazraoui een concurrent is, stond direct aan de aftrap bij zijn nieuwe club. Al na een ruim kwartier bewees de van Manchester City gehuurde Portugees zijn waarde. Hij zette voor vanaf de rechterkant, waarna spits Eric Choupo-Moting knap afmaakte.

Na een half uur spelen werd de marge verdubbeld. Een oude rot vond een jong talent: Thomas Müller stelde Jamal Musiala in staan om te scoren. De jongeling zag een schot in de verre hoek via de binnenkant van de paal erin gaan. Dat het een zorgeloze avond ging worden voor de ploeg van Julian Nagelmann was voor de rust al wel te merken. De score werd uitgebreid naar 0-3. Choupo-Moting gaf mee aan de diepgang Leroy Sané, die van dichtbij het net vond.

Debuut Blind

Halverwege de tweede helft mochten Gravenberch en Blind invallen, waarmee laatstgenoemde debuteerde. Voor het eerst sinds zijn veelbesproken overstap vanaf Ajax maakte de Amsterdamse verdediger minuten voor zijn nieuwe club. De vlam vloog in de slotfase nog in de pan toen Mainz-trainer Bo Svensson werd weggestuurd. Ook verdediger Alexander Hack kreeg de rode kaart te zien, na twee keer geel. Tussendoor had invaller Alphonso Davies al gezorgd voor het slotakkoord: 0-4.

Na drie remises op rij wist Bayern nu weer eens te winnen. Daarbij plaatst het als vierde club zich voor de laatste acht van het bekertoernooi. VfB Stuttgart, Union Berlin en titelhouder RB Leipzig slaagden daar eerder al in.

Komt Blind nog aan veel speelminuten?

  • Jawel hoor
  • Echt niet
234+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie