‘Blind botste ook al met Ten Hag’

Foto: ‘Blind botste ook al met Ten Hag’

Daley Blind heeft onder Erik ten Hag ook al opschudding veroorzaakt vanwege een reserverol. Met dat nieuws pakt Ajax-watcher Mike Verweij uit in de voetbalpodcast van De Telegraaf.

Blind speelde onder Ten Hag nagenoeg alles, maar zat sporadisch op de bank. “Wat je hoort is dat hij ook in de periode van Ten Hag heel moeilijk kon omgaan met een reserverol”, vertelt Verweij. “Bij een uitwedstrijd tegen AZ zat hij opeens op de bank. Daar heeft hij heel grote problemen over gehad met Ten Hag. Dat hij als 99-voudig international heel veel moeite heeft met een reserverol, kan ik me wel voorstellen.”

Keerpunt in Glasgow

Onder Alfred Schreuder raakte de Oranje-international zijn basisplaats definitief kwijt. In november werd hij tegen Rangers FC (1-3 zege) voor het eerst op de bank gezet. “Daar ging het mis”, weet Verweij. “Wijndal speelde en deed dat trouwens best goed, maar raakte geblesseerd. Toen kwam Rensch erin. Er gebeurde ook iets voor de dug-out. Blind liep warm en er was een kort gesprek tussen hem en Schreuder. Toen ging Blind weer zitten.”

Verweij heeft de indruk dat er in Glasgow iets is gebeurd tussen trainer en speler. “Ik denk dat Schreuder iets heeft geroepen van: iets enthousiaster mag wel. Of: een beetje normaal warmlopen is toch niet te veel gevraagd? Er gebeurde daar iets. Toen stond opeens Rensch daar. Het is vanaf dat moment fout gaan.”

Blind liet in december zijn Ajax-contract verscheuren. Inmiddels is hij actief bij Bayern München.

Wint Bayern bij Leipzig?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

50+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie