‘Bizarre transfersom voor Kenneth Taylor’

Foto: ‘Bizarre transfersom voor Kenneth Taylor’

Kenneth Taylor kan Ajax in de toekomst een flinke som geld opleveren. Althans, volgens de uitkomst van een onderzoek van het Zwitserse databureau CIES vertegenwoordigt de middenvelder een transferwaarde van 66 miljoen euro. Daarmee hoort Taylor volgens het databureau tot de waardevolste spelers die in de Eredivisie rondlopen.

CIES voorziet hoge transfersommen voor topspelers Ajax, Feyenoord en PSV

Volgens het CIES neemt Taylor zelfs een plek in de top drie in en ziet hij alleen twee ploeggenoten boven zich staan. Jorrel Hato voert de ranglijst aan en wordt geschat op een transferwaarde van 78 miljoen euro. Brian Brobbey staat er nog tussen en wordt getaxeerd op een bedrag van zeventig miljoen euro. Het zijn niet de enige Ajax-spelers die in de top-tien zijn terug te vinden. Ook Steven Bergwijn is er met een geschatte waarde van veertig miljoen euro in terug te vinden op plek zeven en Josip Sutalo maakt met een toegekende waarde van 31 miljoen euro de top-tien compleet.

Hoge transferwaardes voor PSV en Feyenoord

Niet geheel onlogisch worden de andere plekken in de top-tien opgevuld door spelers van PSV en Feyenoord. Johan Bakayoko staat op plek vier met een geschatte waarde van 65 miljoen euro, zijn ploeggenoot Joey Veerman staat achtste met 38 miljoen euro achter zijn naam. Een bedrag dat ook Feyenoord-middenvelder Mats Wieffer op zijn hoofd geplakt heeft gekregen. Santiago Giménez is vijfde en krijgt een prijskaartje van 58 miljoen euro mee. Dávid Hancko wordt getaxeerd op 42 miljoen euro.

Xavi Simons en Cody Gakpo duurste Nederlanders

Het CIES bestempelt het drietal Jude Bellingham, Vinícius Júnior (beiden Real Madrid) én Manchester City-spits Erling Haaland tot duurste spelers ter wereld met een geschatte waarde van 250 miljoen euro. De duurste Nederlanders zijn Xavi Simons en Cody Gakpo, die meer dan honderd miljoen euro zouden moeten kosten.

Is 66 miljoen euro reëel voor Taylor?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, maar is niet heel veel minder waard
  • Nee, echt compleet belachelijk hoog bedrag
4466+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie