‘Bizarre megatransfer Mudryk: 110 miljoen’

Foto: ‘Bizarre megatransfer Mudryk: 110 miljoen’

Shakhtar Donetsk spint garen bij de massale interesse in Mykhaylo Mudryk. De jonge aanvaller staat er goed op bij verschillende Premier League-grootmachten en dat gaat de Oekraïners serieus geld opleveren, zo lijkt het. Misschien wel 110 miljoen euro!

Arsenal is al langere tijd bezig met Mudryk, maar heeft nu concurrentie gekregen van (het noodlijdende) Chelsea. The Blues zouden zelfs al een akkoord hebben bereikt met Shakhtar, dat hoog in de boom zit voor zijn sterspeler.

Voetbal International meldt op zaterdagavond: “Vooraanstaande Engelse media als The Telegraph en The Athletic melden het nieuws zaterdagavond. Arsenal deed een bod van ongeveer 95 miljoen euro op de 22-jarige Oekraïner. Het aanbod van Chelsea bestaat naar verluidt uit een vaste transfersom van zeventig miljoen plus veertig miljoen aan bonussen.”

Beleidsbepalers van The Blues zouden een bezoekje hebben gebracht aan het trainingskamp van Shakhtar in Turkije, om aldaar te onderhandelen over de overstap van Mudryk naar Stamford Bridge. Volgens verschillende media bereikten de beide partijen een akkoord voor het genoemde megabedrag.

‘Meer waard dan Antony’

Carlo Nicolini, die samen met oud-voetballer Dario Srna het transferbeleid van Shakhtar bepaalt, zei een paar maanden geleden over Mudryk: “Veertig miljoen? Daar nemen we de telefoon niet voor op. En voor vijftig miljoen gaan we de voorzitter ook niet lastigvallen. We hoeven niet te verkopen, we willen niet zomaar bedragen noemen die niet realistisch zijn. Maar hij is de meest beslissende speler in deze ploeg. Als je spelers wil hebben die het verschil maken bij topclubs, dan moet je genoeg geld hebben.”

Hij wees naar een prominente Ajax-transfer: “Wij vinden Mudryk meer waard dan Antony, en voor hem heeft Manchester United honderd miljoen euro betaald. Er zijn wel clubs die dat kunnen betalen…”

Is hij zoveel geld waard?

  • Ja
  • Nee
405+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie