Bizar besluit van Wolverhampton

Foto: Bizar besluit van Wolverhampton

Wolverhampton Wanderers moet op zoek gaan naar een nieuwe hoofdtrainer. De Engelse club heeft per direct afscheid genomen van Julen Lopetegui, die al een langere periode niet goed in de club lag.

Afscheid trainer Wolverhampton

In november kwam de hoofdtrainer nog aan het roer te staan en slaagde hij erin om met Wolverhampton de dertiende plaats in de Premier League te bereiken. Vanaf de buitenkant leek Lopetegui dan ook het nodige vertrouwen te krijgen, maar niets was minder waar. Intern waren er namelijk al langere tijd spanningen.

De clubleiding en trainer konden het naar verluidt niet eens worden over het gevoerde beleid van de club. De voorbije weken spraken beide partijen dan ook met elkaar over hoe de toekomst eruit zag. Ze kwamen gezamenlijk tot de conclusie dat het beter was om zo snel mogelijk afscheid van elkaar te nemen.

Het moment is opvallend te noemen, want over een kleine week staat het eerste competitieduel met Manchester United op het programma. Na het vertrek van de 56-jarige Spanjaard moet het daarom snel op zoek gaan naar een opvolger, die het mogelijk al op het oog heeft en spoedig kan presenteren.

Ervaring van Lopetegui

Voor Lopetegui was het zijn eerste klus in de Engelse competitie. De hoofdtrainer stond in het verleden aan het roer van FC Porto, het nationale team van Spanje, Real Madrid en Sevilla, terwijl hij voorafgaand aan die periode jeugdteams van Real Madrid en Spanje onder zijn hoede had. Met het afscheid van Lopetegui vertrekken ook zes stafleden.

Is het vertrek van Lopetegui begrijpelijk?

  • Ja, absoluut
  • Nee, zeker niet
228+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie