United worstelt zich naar eerste zege

Manchester United heeft het Premier League-seizoen maandagavond geopend met een benauwde zege. Tegenstander Wolverhampton Wanderers bezweek pas in het slotkwartier op Old Trafford: 1-0.

Varane velt Wolverhampton

Manager Erik ten Hag liet in de eerste speelronde twee nieuwkomers starten: doelman André Onana en Mason Mount. Rasmus Højlund ontbrak nog bij Manchester United, waar ook oud-Feyenoorder Tyrell Malacia een kruisje achter zijn naam had staan voor deze thuiswedstrijd. Donny van de Beek behoorde evenmin tot de wedstrijdselectie en lijkt op weg naar een andere club (Real Sociedad?).

Ten Hag zal niet tevreden zijn geweest over de eerste helft van Manchester United. Zijn team had het bijzonder lastig met Wolverhampton Wanderers, dat zelfs een aantal kansen kreeg om de score te openen. Marcus Rashford kreeg namens The Red Devils de grootste kans om de openingstreffer op te eisen, maar hij stuitte op doelman José Sa. In de eerste 45 minuten schoot United welgeteld één keer op doel.

Onana dankt paal

Vijf minuten na de hervatting kreeg Wolverhampton Wanderers dé kans om de leiding te nemen. Doelman Onana was al geklopt na de inzet van Matheus Cunha, maar de Braziliaan had de pech dat zijn inzet op de paal eindigde. Aan de andere kant slaagde Craig Dawson er ternauwernood in om een stijlvolle lob van Alejandro Garnacho van de lijn te halen.

United en Wolves hielden elkaar ook in de tweede helft behoorlijk in evenwicht. Beide teams kregen de kans om er met de zege vandoor te gaan, maar bij het ingaan van het laatste kwartier van de reguliere speeltijd viel de 1-0 dan toch aan de zijde van de thuisclub. Na goed voorbereidend werk van Bruno Fernandes en Aaron Wan-Bissaka kopte Raphaël Varane van dichtbij raak.

Ook na de openingstreffer bleef het oppassen voor United. Wolverhampton kreeg nog een aantal uitstekende mogelijkheden om er alsnog met een punt vandoor te gaan, maar mede dankzij Onana bleef de 1-0 stand intact. Bovendien werd de bezoekende club in extremis een penalty onthouden na een onhandige actie van diezelfde goalie.

Scoreverloop: 1-0 (76′) R. Varane