‘Bijlow wint strijd van Pasveer’

Foto: ‘Bijlow wint strijd van Pasveer’

Justin Bijlow was een van de grote afwezigen bij het Nederlands elftal. De doelman van Feyenoord werd niet opgeroepen door Van Gaal. Dat heeft er misschien mee te maken dat de topvorm op dit moment ontbreekt bij de doelman. Volgens Sander Westerveld, die als Oranje-international het doel van Nederland verdedigde, hoeft Bijlow zich geen zorgen te maken. 

De 24-jarige keeper zit misschien in een dipje, maar daar kan hij volgens Westerveld ook zo weer uit komen. “Hij hoeft maar één goede wedstrijd te spelen en dan kan de topvorm terug zijn. Dan is hij er gewoon bij in Qatar”, stelde de doelman tegenover de NOS. 

Feyenoord 

Er bestaat volgens Westerveld, die als doelman onder andere bij Liverpool keepte, geen twijfel over de kwaliteiten van de Feyenoord-doelman. Hij schat Bijlow sowieso bij de beste drie keepers van het land. “Van Gaal heeft de Nations League gebruikt om Andries Noppert beter te leren kennen, die een mindere keeper is dan Bijlow.”

Het kan ontbreken van Bijlow kan volgens Westerveld ook een tactiek zijn. “Het zou weleens een bewust signaal geweest kunnen zijn naar Bijlow. Hij is bij Feyenoord toch minder beslissend geweest. Hij pakt minder ‘onhoudbare’ ballen dan een jaar geleden. Van Gaal wilde hem daarom misschien prikkelen en kijken hoe hij daar nu in de Eredivisie op reageert. Ik weet niet of Van Gaal het bewust gedaan heeft, maar het zou me niets verbazen.”

Volgens Westerveld hoeft Bijlow dan ook niets te vrezen. “Hij is onbevangen, reageert snel in één-tegen-één-situaties, heeft een goede trap en is niet bang. Hij durft met zijn gezicht naar voren op een bal te duiken, maar hij heeft vorig jaar zo’n hoog niveau gehaald, dat het verwachtingspatroon enorm is. Dan valt het ook sneller tegen als het even minder gaat. Maar Bijlow hoeft nog niet in paniek te raken. Hij heeft nog genoeg tijd tot het WK om zijn plaats in de selectie af te dwingen.”

TIP: Wint Feyenoord van NEC? Pak 1.65x je inzet!

Keept Bijlow op het WK?

  • Denk het wel
  • Denk het niet
510+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie