Beugelsdijk slaat terug: “Heeft me geschaad”

Foto: Beugelsdijk slaat terug: “Heeft me geschaad”

Tom Beugelsdijk heeft er rekening mee gehouden dat zijn profcarrière voorbij zou zijn. In mei 2021 werd bekend dat de verdediger werd verdacht van matchfixing.

Twee gokkers verdienden geld aan een gele kaart van Beugelsdijk, maar een link tussen beide partijen werd niet gevonden. De 32-jarige verdediger werd daarom vrijgesproken. In Fresia & Milan Parkeren de Bus vertelt de Hagenaar dat hij de aandacht destijds als vervelend heeft ervaring. “Je naam komt zo in het nieuws.”

Beugelsdijk vervolgt: “Die kaart pak ik nou eenmaal en daar zijn er nog zestig andere van die ik in mijn leven heb gepakt. Dat ik af en toe een kaart pak, dat is duidelijk. En dat ik af en toe te laat kom ook. Maar expres, dat komt nooit in me op. Tenminste, niet voor geld.”

Incident blijft hem achtervolgen

Ook na de vrijspraak bleef Beugelsdijk geconfronteerd worden met de kwestie. “Het is wel vervelend dat dat je blijft achtervolgen. Alleen ik weet hoe het zit. Ik heb overal aan meegewerkt en ben niet voor niks vrijgesproken. Maar dat is nou eenmaal het wereldje waarin je leeft, met social media en media. Dus dat zal altijd zo blijven.”

Uiteindelijk trok Beugelsdijk transfervrij naar Helmond Sport. “Ik maakte me vooral druk of er nog wel een club zou komen. Heel veel mensen vergeten dan de vrijspraak, terwijl die er wel is. En dan moet je maar afwachten of er nog iemand interesse in je toont. Je denkt dat ze het dan niet meer aandurven. Het is lastig uit te leggen. Het heeft me geschaad. Ik had een goede naam.”

Wint Helmond Sport bij De Graafschap?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

De juiste reactie?

  • Ja
  • Nee
161+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie