Bazoer laat zich uit over reserverol bij AZ

Foto: Bazoer laat zich uit over reserverol bij AZ

Riechedly Bazoer had veel opties, maar koos uiteindelijk voor AZ. In Alkmaar komt hij tot dusver nog niet veel aan de bak; daar heeft de middenvelder annex verdediger wel begrip voor, zo vertelt hij aan Voetbal International.

Tot dusver staat zijn teller op 132 speelminuten in acht verschillende wedstrijden. Stampij maken gaat Bazoer zeker niet doen. “Je wordt volwassen en ik geloof erin dat ik meer speeltijd zal gaan pakken. Ik had het er laatst over met Mees de Wit. Ook hij was tot zijn komst naar AZ vaste basisspeler bij zijn club, PEC Zwolle, en is hier in een andere situatie terecht gekomen. Dan is het belangrijk aan het teambelang te denken en realistisch te zijn.”

Belangrijk in de kleedkamer

“Als een elftal goed draait, heeft een trainer weinig reden om wijzigingen in zijn startformatie aan te brengen. Natuurlijk streef ik naar een basisplaats, maar ook nu voel ik het vertrouwen van de trainer en van mijn ploeggenoten. Sinds ik wedstrijdfit ben, word ik elke wedstrijd ingebracht en kan ik een bijdrage leveren. Daarnaast probeer ik mijn ervaring in het profvoetbal over te brengen op jonge jongens.”

Vanavond speelt AZ in de Europa League uit bij Apollon Limassol, vermoedelijk andermaal zonder Bazoer aan de aftrap.

Vermoedelijke opstelling AZ: Verhulst; Hatzidiakos, Beukema, Dekker, Kerkez; Reijnders, De Wit, Clasie; Sugawara, Odgaard, Van Brederode.

TIP: Wint AZ op Cyprus morgen? Win 1,78 keer je inleg via Unibet!

Bazoer wordt uiteindelijk wel vaste basisspeler bij AZ

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
78+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie