Bayern-icoon sloopt koopwoede Europese Elite

Foto: Bayern-icoon sloopt koopwoede Europese Elite

Karl-Heinz Rummenigge heeft zijn stem laten horen over de enorme uitgaves van sommige clubs dit seizoen. De voormalig voorzitter van Bayern München liet zich ook kritisch uit over Juventus, dat niet voor het eerst aan een corruptieschandaal gelinkt wordt.

In een uitgebreid interview met Corrello dello Sport maakte de Duitser de grond gelijk met de handelingen van een aantal clubs. Juventus werd al genoemd, maar ook FC Barcelona is verstrikt in een groot corruptieschandaal. De regionale politie onderzoekt onder andere betalingen aan journalisten bij FC Barcelona.

Juventus kreeg al vijftien punten in mindering wegens het sjoemelen met transferbedragen – om dus meer geld uit te kunnen geven dan de Financial Fair Play-regels voorschreven.

In Engeland strooide de uitgaves van Chelsea grote verbazing in de voetbalwereld. De Londenaren, die met FFP nog kunnen teren op de transferban van een paar jaar geleden en daardoor dus flink(er) kan investeren, gaven meer dan een half miljard euro uit deze transferperiodes om nieuwe spelers naar de club te halen.

Rummenigge gaat los over miljoenenkosten

“Engelse clubs geven bizar veel geld uit op een irrationele manier, terwijl andere clubs in Europa tijdens allerlei financiële crises gewoon doorgaan met schandalen”, zei Rummenigge daarover.

Dat heeft vaak niet eens het gewenste resultaat, ziet de oud-topman van Bayern. “En zelfs dan lukt het ze niet om prijzen mee naar huis te nemen. Chelsea verspilde honderden miljoenen euro’s om tiende te staan in de Premier League. Het is te absurd voor woorden. De globalisering van de voetbalmarkt heeft geleid tot een ongelooflijke ongelijkheid. Rijkdom moet beter worden verdeeld.”

Toch is Rummenigge géén voorstander van een Super League, die grote clubs een vaste plek en dus vaste inkomsten biedt. “Het is natuurlijk geen toeval dat het een idee was van drie clubs die nu kampen met enorme liquiditeitsproblemen. Maar de Super League is domweg niet de oplossing. De Financial Fair Play-regels moeten strikter. Clubs staan onder constante druk van de fans en de media om geld uit te geven, maar voetbal is de enige industrie die continu verlies draait.”

Wolfsburg
Bochum
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 19 april 2024 20:55.

Eens met Rummerigge?

  • Ja
  • Nee
246+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie