Balende Klopp ‘houdt respect’ na grote schok

Foto: Balende Klopp ‘houdt respect’ na grote schok

Jürgen Klopp had het vertrek van Roberto Firmino niet zien aankomen, zo vertelt hij op de persconferentie. Desondanks respecteert hij de beslissing van de Braziliaan en hoopt hij dat de aanvaller een mooie, nieuwe club vindt.

Firmino kwam in 2015 over van Hoffenheim en knokte zichzelf al snel in het basisteam. Samen met Sadio Mané en Mohamed Salah vormde hij jarenlang een gevreesde voorhoede bij Liverpool, waarmee het onder meer de Champions League en Premier League naar zich toe trok.

Hoewel Firmino het nog altijd goed naar zijn zin heeft in Engeland, heeft hij besloten om zijn contract niet te verlengen en over een paar maanden te vertrekken. “Het kon twee kanten opgaan en het is deze kant opgegaan. Ik respecteer zijn beslissing. Dat lijkt me ook normaal na zo’n lange relatie die we samen hebben en die Bobby met deze club heeft.”

De hoofdtrainer is niet bang dat Firmino door zijn aankomende vertrek niet meer scherp op het veld zou zijn. Volgens Klopp heeft de speler namelijk bij hem aangegeven dat hij wil zorgen voor een mooi einde van zijn periode met de club, zodat hij Anfield met een goed gevoel kan verlaten.

Zwaar seizoen Liverpool

Veel heeft Liverpool echter niet meer om voor te vechten. De club dreigt, na een 2-5 nederlaag tegen Real Madrid in het heenduel, uitgeschakeld te worden in de Champions League, terwijl het in de Premier League op de vijfde plaats staat. Het moet daarom nog hard werken om voor volgend seizoen een plaats in het miljardenbal af te dwingen.

Wint Liverpool op bezoek bij Real Madrid?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Is het besluit van Firmino logisch?

  • Ja, absoluut
  • Nee, ik vind van niet
220+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie