AZ wint en hijgt Ajax in de nek

AZ heeft zondagavond goede zaken gedaan in de Eredivisie. De Alkmaarse formatie won met 3-0 van RKC Waalwijk en mag zodoende blijven dromen van een hogere klassering.

Alkmaarders veel te sterk voor RKC

AZ bereikte donderdagavond de halve finale van de Conference League door Anderlecht na strafschoppen opzij te zetten. De Alkmaarders verspeelden logischerwijs veel kracht door 120 minuten aan te moeten treden, maar dat bleek in de thuiswedstrijd tegen RKC geen probleem. Wel ontsnapte het elftal van Pascal Jansen vroeg in de wedstrijd aan een achterstand.

Michiel Kramer dacht in Alkmaar de score te openen namens RKC. Pelle Clement werd gelanceerd en gunde de meegelopen aanvoerder een niet te missen kans, maar buitenspel zette een streep door deze treffer. Aan de andere kant van het veld werd de treffer wél goedgekeurd. Sven Mijnans mocht zich laten bejubelen door een voorzet van Yukinari Sugawara binnen te koppen.

Blessures én doelpunten voor AZ

AZ raakte Jens Odgaard binnen twintig minuten kwijt met een blessure. Hij werd afgelost door Mexx Meerdink, die tegen Anderlecht nog de beslissende penalty verzilverde. De jonge aanvaller moest zich halverwege alweer laten vervangen. Een dubbele domper dus voor AZ, maar het had geen grote gevolgen voor de afloop van deze wedstrijd.

Tussen de vijftigste en 63ste minuut besliste AZ de wedstrijd. Mayckel Lahdo schoot via de lat de 2-0 tegen de touwen, waar Myron van Brederode kort daarna de derde treffer opeiste. De Alkmaarders komen zodoende op zestig punten en hijgen daarmee Ajax in de nek.

Scoreverloop: 1-0 (8′) S. Mijnans, 2-0 (50′) M. Lahdo, 3-0 (63′) M. Van Brederode