AZ-trainer Jansen bewierookt: ‘Niemand spreekt nog meer over Slot’

Foto: AZ-trainer Jansen bewierookt: ‘Niemand spreekt nog meer over Slot’

AZ deed afgelopen weekend uitstekende zaken met een 1-4 overwinning bij FC Groningen. Doordat de traditionele top drie-punten liet liggen pakten de Alkmaarders de koppositie in de Eredivisie. AZ-trainer Pascal Jansen kan dan ook op lovende kritieken rekenen van Rafael van der Vaart.

Aan tafel bij Studio Voetbal stelt Van der Vaart onder de indruk te zijn van Jansen. “Hij komt goed over en is heel erg relaxed. Ik denk dat de spelers hem vertrouwen.” De voetbalanalist vindt het knap wat de oefenmeester heeft neergezet na het vertrek van Arne Slot naar Feyenoord. “In Alkmaar praat niemand meer over Slot en dat is wel knap.”

Respect voor Jansen

Volgens Van der Vaart heeft Jansen zijn top als trainer nog lang niet bereikt. “Ik denk dat er voor hem een heel grote toekomst is weggelegd. Een speler kijkt naar hoe een trainer praat, of hij onzin vertelt. Als speler is iemand als Jansen lekker, daar heb je respect voor. Hij is eerlijk en duidelijk. AZ wordt geen kampioen, maar Jansen is een heel goede trainer.”

Van Hooijdonk denkt ook dat Jansen ideale omstandigheden heeft om in te werken. “In de luwte, dat is een verschil met PSV, Feyenoord en Ajax. Jansen heeft geen uitspattingen en zegt geen stomme dingen. Het is allemaal heel safe. Dat is lekker werken. Eigenlijk is alles goed. Als ze zesde worden, zullen ze in Alkmaar ontevreden zijn. Maar wij denken: ach ja…”

TIP: Eindigt AZ tegen Apollon Limassol in 2-0? Pak 7x je inzet bij Unibet!

Is Jansen beter dan Slot?

  • Ja, heeft meer in zijn mars
  • Nee, Slot is nog een stapje beter
83+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie