AZ – NEC definitief gestaakt na ernstige medische situatie Dost

Foto: AZ – NEC definitief gestaakt na ernstige medische situatie Dost

De wedstrijd tussen AZ en NEC zal later uitgespeeld moeten gaan woorden. Nadat zich een ernstige medische situatie voltrok rondom spits Bas Dost, wilden de spelers niet meer verder. Dit met een 1-2 tussenstand op het scorebord. Met Dost, die naar het ziekenhuis is afgevoerd, gaat het inmiddels naar omstandigheden goed.

Wedstrijd bij 1-2 tussenstand definitief gestaakt

Bij de Nijmegenaren koos trainer Rogier Meijer toch weer voor routinier Jasper Cillessen onder de lat, en dus niet voor jongeling Robin Roefs – die hem de afgelopen weken uitstekend verving. Na elf minuten spelen konden Cillessen en co voor het eerst juichen: een absolute wereldgoal van Bas Dost, die een bal ‘Van Bastiaans’ op de volley nam uit een lastige hoek, schonk de gasten de voorsprong in het AFAS Stadion.

Na een half uur spelen verdubbelde NEC ook nog eens de marge, middels Magnus Mattsson. Aangever: uitblinker Dost. Doordat Vangelis Pavlidis na een uur spelen scoorde – voor de tiende Eredivisiewedstrijd op rij – werd het in de slotfase nog wel erg spannend met een Alkmaars slotoffensief, maar onder meer Jens Odgaard bleek zijn vizier niet op scherp te hebben.

Ernstige medische situatie Bas Dost

In minuut 89 ging het vervolgens helemaal mis toen Dost uit het niets naar de grond ging. Direct vormden de spelers een menselijke muur om hem heen en kwam het gevreesde witte doek er aan te pas. Na ogenschijnlijk een reanimatie (mogelijk preventief) kwam na enkele minuten het goede nieuws dat Dost weer bij kennis was. Hij werd per brancard van het veld gedragen, zijn arm ging voorzichtig omhoog als signaal dat het naar omstandigheden weer goed met hem ging.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie