Argentinië rekent af met Australië en is volgende horde Oranje

Foto: Argentinië rekent af met Australië en is volgende horde Oranje

Argentinië heeft in de achtste finale gewonnen van Australië en is de volgende horde van het Nederlands elftal op het WK in Qatar. La Albiceleste liep vrij gemakkelijk uit naar 2-0, mede dankzij een gruwelijke fout van keeper Mathew Ryan, maar invaller Craig Goodwin tekende voor de aansluitingstreffer (althans, de goal kwam op naam van Enzo Fernández), waarna het toch nog eventjes spannend werd.

Argentinië speelde in de eerste helft zeker geen geweldig voetbal, maar ging wel met een voorsprong de rust in. Dat had alles te maken met Lionel Messi. Nicolás Otamendi bereikte de kleine aanvaller, die drie Australiër om zich heen had staan maar tóch de benodigde ruimte vond voor een schuiver, waarmee hij de doelverdediger van The Socceroos het nakijken gaf.

De Paris Saint-Germain-ster speelde het 1000e officiële duel in zijn carrière en luisterde die jubileumwedstrijd op met zijn 789e doelpunt. Daarnaast maakte hij zijn negende WK-treffer, waarmee hij Diego Armando Maradona en Guillermo Stábile passeerde op de eeuwige Argentijnse ranglijst. Nu heeft hij nog één man voor zich staan, Gabriel Batistuta, vermaarde goalgetter bij Fiorentina, die 10 goals gescoord heeft op een mondiaal eindtoernooi.

Toen Ryan een gruwelijke fout maakte in de tweede helft leek het duel wel beslist te zijn. De goalie probeerde twee Argentijnen te passeren, maar Álvarez was hem te snel af en kon simpel binnentikken.

Spanning en sensatie

Daarna lieten de Argentijnen zich de kaas van het brood eten. Invaller Craig Goodwin haalde uit en Enzo Fernández veranderde het schot van richting, waardoor Emiliano Martínez moest vissen. Daarna werd het nog eventjes billenknijpen voor de Zuid-Amerikanen, zeker in de absolute slotfase. Garang Kuol kreeg dé kans op de 2-2, maar dit keer kon Martínez wel redding brengen. En de doelman werd bedolven door blije ploeggenoten.

Op vrijdagavond om 20.00 uur staat La Albiceleste tegenover het Nederlands elftal in de WK-kwartfinale.

Scoreverloop: 1-0 (35′) L. Messi, 2-0 (57′) J. Álvarez, 2-1 (77′) E. Fernández (eigen goal)

Wordt Argentinië wereldkampioen?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Maakt Oranje kans tegen Argentinië?

  • Ja hoor
  • Nee
155+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie