Analisten wijzen ‘typerende’ oorzaak aan voor AZ-uitschakeling

Foto: Analisten wijzen ‘typerende’ oorzaak aan voor AZ-uitschakeling

AZ kon donderdag in eigen huis nauwelijks een vuist maken tegen West Ham United. De Alkmaarders hadden het vooral op fysiek gebied zwaar tegen de Engelsen. Volgens de ESPN-analisten is dat typerend te noemen voor het Nederlandse voetbal.

Verschil tussen Eredivisie en Premier League

“Het is geen wereldploeg”, stelde Van Hooijdonk in de studio van ESPN. De miljoenen vliegen je om de oren als het gaat om een club uit de Premier League, maar het verschil zit ‘m vooral in inhoud en fysiek. Als je in de duels komt…”

Volgens Marciano Vink is dat ook het verschil tussen de Eredivisie en de Premier League. “Dit is het verschil als je wekelijks wedstrijden met een hoge intensiteit speelt. Als je elke week uitgedaagd wordt om goed te zijn, al is West Ham dat niet eens in de competitie. Het is een bepaalde hardheid waar AZ heel veel moeite mee heeft. Het was een maatje te sterk, niet eens te goed, overal.”

AZ fysiek niet in orde

Vink ziet dan ook dat het in de Premier League er veel harder aan toegaat. “Als je tegen de nummer vijftien al geen vuist kunt maken, dan weet je wel wat voor tempo er daar gehanteerd wordt en wat voor beulen er rondlopen. AZ heeft in de laatste wedstrijd Emmen (5-1, red.) gehad, dat was bij rust al gespeeld.”

Ook Perez is van mening dat het verschil tussen beide competities enorm is. “Het kan ook bijna niet als je die wedstrijd van AZ van zondag ziet. Dan denk je dat fysiek alles in orde is en dan zie je vanavond: de spelers vallen bij bosjes. Qua fysiek en snelheid is dit een heel ander niveau. Clasie was al twintig minuten voor tijd helemaal total loss. AZ is in de Eredivisie een team dat altijd tot vijf, zes grote kansen komt. Nu ervaren ze hoe moeilijk dat is op dit niveau. Die stap is gigantisch. Van de Eredivisie, zelfs naar dit niveau.”

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 21 mei 2023 14:27.

Is de Premier League de sterkste competitie van de wereld?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, dat is LaLiga
  • Nee, dat is de Serie A
  • Nee, dat is de Bundesliga
142+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie