Analisten schrikken zich rot van Ajax: “Ontluisterend”

Foto: Analisten schrikken zich rot van Ajax: “Ontluisterend”

Dick Advocaat en Wim Kieft hebben donderdagavond met grote verbazing gekeken naar het optreden van Ajax tegen Aston Villa. Het duo zag dat de Amsterdammers volledig afgedroogd werden door de Engelsen en Advocaat noemde dit Ajax zelfs het ‘slechtste van het seizoen’.

Advocaat en Kieft zien ‘slechtste Ajax’ van het seizoen

In Amsterdam wist Ajax de Engelsen nog op 0-0 te houden, maar in Engeland ging het volledig mis. De Premier League-club bleek met 4-0 veel te sterk. Kieft trok dan ook een harde conclusie in de studio van Veronica. “Het was ontluisterend, in alles. In de eerste helft kun je voetballend ook helemaal niets creëren, maar dan stel je je nog in op de tegenstander. Dan probeer je het dicht te houden, maar als je dan achter komt en er ontstaan meer ruimtes, dan word je werkelijk alle kanten op gespeeld.”

De oud-spits zag ook een aantal Ajacieden volledig door het ijs zakken. “Maar ook individueel… Mannsverk, Rensch, Sosa, ze gaven allemaal niet thuis.” Ook Advocaat was totaal niet onder de indruk. “Het is geen moment een wedstrijd geweest. Ik heb ze nog niet eerder zo slecht gezien. Het is helemaal geen elftal op dit moment.”

Ajax oogt als los zand

Volgens Advocaat zit het huidige Ajax als los zand in elkaar. “Dat was duidelijk te zien. Heel simpele inspeelballen komen bij de tegenstander terecht. Dan heb je een probleem.” De ervaren oefenmeester stelt dat het ook niks met het systeem heeft te maken. Ajax switchte recentelijk naar een systeem met vijf verdedigers, maar volgens Advocaat kan dat ook het aanwezige probleem niet verhelpen. “Met wat voor een tactiek je ook speelt, het heeft ook met de kwaliteit te maken. Als je tegenstander beter is, dan helpt tactiek een bepaalde tijd, maar op een gegeven moment verlies je het ook daarop.”

Was dit het slechste Ajax-optreden van het seizoen?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, ze zijn nog slechter geweest
540+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie