Álvarez onthult wat hij ‘wel een beetje mist’ in Ajax-selectie

Foto: Álvarez onthult wat hij ‘wel een beetje mist’ in Ajax-selectie

Edson Álvarez heeft zich bij Ajax onmisbaar gemaakt. Niet alleen vanwege zijn voetballende kwaliteiten, maar ook vanwege zijn winnaarsmentaliteit en grinta. Twee kwaliteiten die zijn ontstaan door zijn moeilijke jeugd in Mexico.

‘Mentaliteit van overleven mis ik hier wel een beetje’

“Ik heb zoveel meegemaakt, geleden en geknokt. Dat ik hier nu weer voor een Klassieker sta, beschouw ik als gift in mijn leven. Ik kan niet nerveus zijn en mezelf opvreten. Wedstrijden zijn een bonus en een zegen van God voor mij. Op mijn vijftiende had ik nooit voor mogelijk gehouden dat ik in een Europees land nog zulke grote wedstrijden zou spelen”, vertelt een trotste Álvarez in het Algemeen Dagblad.

“Voor ons Mexicanen is het alles of niets op het veld. Die mentaliteit van overleven mis ik hier wel een beetje. In Mexico mis je weer de tactische kwaliteiten die je in Nederland ziet. In mijn eerste jaar moest ik leren hoe voetbal hier wordt gespeeld, maar mijn mentaliteit was die van een winnaar. De afgelopen jaren voelden we ons, door Lisandro Mártinez, Nicolás Tagliafico en Antony ook, onverslaanbaar. We dachten: niemand kan tegen ons scoren, laat staan winnen. Ik denk dat iemand als Jurriën Timber door ons ook agressiever is geworden. Die vechtersmentaliteit, van na een tegengoal meteen weer pushen en wedstrijden draaien, heb ik even gemist hier.”

‘Ik hou van de scheidsrechters hier’

De verdediger annex middenvelder besluit: “Ik hou van de scheidsrechters hier. Ik ken ze niet van naam, maar als ik ze voor de wedstrijd zie, weet ik met wie ik kan praten en wie lastiger is. Ik kan niet soft zijn, maar geloof me: in bijna vier jaar heb ik twee rode kaarten gehad, waarvan eentje werd geseponeerd (Vitesse) en de andere voor een handsbal tegen Feyenoord was. Nul rode kaarten voor kwade intenties. Als ik die heb, was ik continu geschorst. Ik ben alleen fel. Dat hoort bij mijn spel. De Klassieker is daarom de perfecte wedstrijd voor me. Zeker nu het één van de belangrijkste wedstrijden is omdat we moeten winnen. Ik weet niet of dat met mooi voetbal zal gaan of niet, maar we zullen een manier vinden om te winnen.”

Scoort Álvarez met een kopbal tegen Feyenoord?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Álvarez is onmisbaar voor Ajax

  • Eens
  • Oneens
396+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie