‘Alvarez hoopt op snelle transfer’

Foto: ‘Alvarez hoopt op snelle transfer’

Edson Álvarez werd de afgelopen seizoenen steeds belangrijker bij Ajax. Misschien wel té belangrijk. De Mexicaanse verdedigende middenvelder, ooit flink bekritiseerd wegens zijn voetballende kwaliteiten, is tegenwoordig de spelmaker van de Amsterdammers. Hoe lang dat nog gaat duren, is nog wel de vraag.

Álvarez stond in de zomer in de nadrukkelijke belangstelling van Chelsea. De Londenaren zagen in de Mexicaans international een alternatief en mogelijke opvolger voor N’Golo Kanté en Jorginho. Het huidige centrale middenveld van The Blues loopt al dik in de dertig. Chelsea zou daarom willen verjongen.

Dat is ook deze winter geen verandering. Volgens journalist Simon Phillips van GiveMeSport zal Chelsea de aankomende maanden opnieuw op zoek gaan naar een controlerende middenvelder. Aangenomen wordt dat Álvarez nog steeds open zou staan voor een Chelsea-transfer en volgens Phillips zijn die gevoelens wederzijds.

Edson Alvarez

“‘Er is mij verteld dat Chelsea nog altijd interesse heeft in Álvarez. In de zomer was hij erg vastberaden om te gaan. Even leek het er zelfs op dat Ajax het bod van Chelsea zou accepteren, maar dat gebeurde uiteindelijk niet”, zei Phillips. “‘Ajax wilde hem zo vlak voor het verstrijken van de deadline niet laten gaan, ook al omdat ze hem niet meer konden vervangen. Hij was teleurgesteld en nu wacht en rekent hij op Chelsea om voor hem terug te komen in januari.”

Chelsea meldde zich op 1 september met een mega-bod van vijftig miljoen euro in Amsterdam. Ajax wees dat bod resoluut van tafel, maar mocht daarna wel even met Álvarez gaan zitten om de beslissing toe te lichten. Of Ajax ook deze winter tegen dat soort bedragen ‘nee’ gaat zeggen, valt af te vragen. Wel lijkt trainer Alfred Schreuder niet nóg meer basisspelers te willen laten gaan, al is het de vraag of de trainer een poot heeft om op te staan op het moment dat Chelsea het salaris van de Mexicaan minimaal wil verdubbelen.

Ajax wint de Europa League!

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

83+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie