‘Ajax op scherp na mislukte Fernandez-transfer’

Foto: ‘Ajax op scherp na mislukte Fernandez-transfer’

Benfica en Chelsea kunnen het volgens diverse media niet eens worden over de voorwaarden voor de overgang van Enzo Fernandez. De Argentijnse middenvelder leek op weg naar de Premier League, maar mogelijk kijkt Chelsea nu naar andere opties op de transfermarkt.

Fernandez kwam in beeld bij Chelsea door zijn sterke optreden op het WK in Qatar. Met de SL Benfica-speler op het middenveld kroonden de Argentijnen zich tot wereldkampioen.

Fernandez speelde zich op het toernooi in de belangstelling van de Premier League-top. Liverpool en Manchester United werden ook als belangrijke kandidaten genoemd, maar Chelsea bleek al snel het meest concreet.

Na eerdere geruchten over een bod van dik 120 miljoen euro, stelt transferspecialist Fabrizio Romano dat er veel minder geld is geboden door de Londenaren. De Italiaanse journalist spreekt over een transfersom van 85 miljoen euro.

In deze fase lijkt Benfica alleen genoegen te nemen met de minimale ontsnappingsclausule in het contract van de Argentijn. Het mogelijke mislopen van Fernandez zorgt er wellicht voor dat Ajax weer een belletje kan verwachten uit Londen.

Chelsea bood de laatste dag van de internationale transfermarkt vijftig miljoen euro op Edson Álvarez. De Mexicaanse middenvelder wilde zelf de overstap graag maken. Ajax wilde niet nóg een basisspeler zien vertrekken, helemaal omdat er geen vervanger meer aangetrokken kon worden.

Voor het WK waren er al geruchten dat zowel Chelsea als Álvarez het nog in elkaar zagen zitten. Het optreden van Fernandez op het WK zorgde voor ruis op die lijn. Nu die onderhandelingen afgebroken lijken, kan de Mexicaans international zich mogelijk opnieuw verheugen op een Londense overgang. Ajax zal in ieder geval op scherp moeten staan om een mogelijk vertrek op te kunnen vangen.

NEC Nijmegen
PSV Eindhoven
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 28 maart 2024 11:12.

Zie jij Álvarez vertrekken?

  • Ja
  • Nee
2556+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie