‘Ajax onthult bedrag waarvoor Mohammed Kudus weg mag’

Foto: ‘Ajax onthult bedrag waarvoor Mohammed Kudus weg mag’

Mohammed Kudus wilde een jaar geleden nog koste wat kost transfereren naar Everton, maar inmiddels is de Ghanees volleedig bijgedraaid en staat hij zelfs open voor contractverlenging bij Ajax. Dat vertelde hij in De Telegraaf. Toch is een transfer in de zomer zeker nog niet uitgesloten.

‘Vraagprijs Ajax voor Mohammed Kudus bekend’

Volgens het doorgaans zeer betrouwbare The Athletic heeft Ajax namelijk besloten dat Kudus voor zo’n veertig miljoen Britse pond (45 miljoen euro) weg mag na dit seizoen. Er is interesse van onder meer Liverpool, Manchester United en Arsenal. Volgens Engelse bronnen ‘heeft Kudus zelf alsook zijn entourage het gevoel dat het na dit seizoen tijd is voor een volgende stap’.

Contractverlenging ook nog niet uitgesloten

Kudus ligt nu nog tot medio 2025 vast. Eerder meldde hij nog dat contractverlenging niet uitgesloten is. “Waarom zou ik niet willen verlengen? Ik speel en ontwikkel me goed. Het gaat nu om onderhandelingen en waardering. Als de tijd rijp is, zullen we zien hoe het gaat.”

In 2020 kwam hij nog voor negen miljoen euro over van FC Nordsjaelland, afgelopen zomer stond hij op het punt naar Everton te verkassen. Ajax werkte echter niet mee. “Ik vond het toen tijd voor een nieuw hoofdstuk in mijn carrière, omdat ik hier niet speelde. Maar op het moment dat de transfermarkt sloot, lag mijn volledige focus weer op Ajax.”

“De enige reden waarom ik daarvóór weg wilde, was mijn reserverol. Die reden heb ik zelf geëlimineerd. Everton draait niet goed in de Premier League, Ajax is in de kampioensrace en onder John Heitinga ben ik een vaste waarde. Ik heb een sterk geloof in God en Hij heeft voor mij de positieve beslissing genomen de transfer niet te laten doorgaan.”

Wordt Kudus topscorer van de Eredivisie dit seizoen?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Speelt Kudus volgend seizoen nog bij Ajax?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
1653+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie