Ajax neemt na vier jaar definitief afscheid van Magallán

Foto: Ajax neemt na vier jaar definitief afscheid van Magallán

Lisandro Magallán is niet langer speler van Ajax. Beide partijen kwamen overeen om de tot komende zomer lopende verbintenis te laten ontbinden. De Argentijnse centrumverdediger wist zich niet in de basis te knokken in Amsterdam, en kwam al langer niet in de plannen voor.

Ajax nam Magallán in de winter van 2019 over van Boca Juniors voor negen miljoen euro. In eigen land werd al met verbazing gereageerd op de move. De stopper maakte zijn basisdebuut even later in de beker tegen sc Heerenveen. Er volgde een slecht optreden tegen Feyenoord, waarin de Amsterdammers met liefst 6-2 verloren. Het was de laatste basisplek voor Magallán bij Ajax, later volgden enkel nog zeven korte invalbeurten.

Erik ten Hag zag het niet zitten in de Argentijn, die vervolgens werd verhuurd aan Alavés, Crotone en Anderlecht. Afgelopen zomer keerde Magallán terug in de Nederlandse hoofdstad, maar hij kwam ook in de plannen van Alfred Schreuder niet voor. Dit seizoen kwam hij tijdens twee invalbeurten in de Eredivisie niet verder dan twintig minuten.

Ontbinding contract

Ajax en Magallán besloten in onderling overleg de verbintenis, die tot komende zomer zou duren, te laten ontbinden. Zo kan de Argentijn transfervrij op zoek naar een nieuwe club en het bespaart de Amsterdammers het betalen van een aantal maanden salaris.

Een krankzinnige aankoop destijds?

  • Zeg dat wel!
  • Makkelijk praten achteraf
94+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie