Lisandro Magallán

Age: 29
Speler nieuws Speler info

Het laatste nieuws over Lisandro Magallán

Lisandro Magallán is een centrale verdediger uit Argentinië. Sinds januari 2019 draagt hij het shirt van Ajax, waar hij nooit een vaste waarde werd.

Magalla’n werd op 27 september 1993 geboren in het Argentijnse La Plata. Hij begon zijn voetbalcarrière in het shirt van Gimnasia La Plata, waar hij de jeugdopleiding wist te doorlopen. Magallán bereikte in 2010 de A-selectie en debuteerde op 16 augustus van dat jaar in de met 1-0 verloren uitwedstrijd tegen Olimpo. Met Gimnisia degradeerde hij naar het tweede niveau, maar daar bleef hij zelf maar één seizoen actief.

Boca Juniors

In de zomer van 2012 maakte Magallán de overstap naar Boca Juniors. Voor de Argentijnse topclub speelde hij in de daaropvolgende jaren 82 officiële wedstrijden (twee goals), maar mede door een zware kruisbandblessure werd zijn ontwikkeling een halt toegeroepen. De club uit Buenos Aires besloot meermaals over te gaan tot verhuur: aan Rosario Central (elf wedstrijden) en aan Defensa y Justicia (zeventien wedstrijden, één doelpunt).

Ajax

Magallán stond in Argentinië niet bekend als een uitmuntende verdediger, maar toch speelde hij zich in de kijker bij Ajax. De Amsterdammers hielden gedurende het seizoen 2018-2019 al rekening met een vertrek van Matthijs de Ligt en met de Zuid-Amerikaan besloot de clubleiding al door te pakken. Ajax tikte zo’n negen miljoen euro voor hem af, maar in die eerste maanden kwam hij niet verder dan vijf wedstrijden. In die handvol wedstrijden beleefde hij zowel een ultiem hoogtepunt (1-2 zege bij Juventus) als dieptepunt (6-2 nederlaag bij Feyenoord) mee.

Magallán won in zijn eerste Ajax-seizoen meteen de dubbel, maar zijn inbreng was zeer beperkt. Het vertrek van De Ligt bood hem ook nul perspectief. Ajax zat al na een half seizoen in de maag met de Argentijnse miljoenenaankoop. Dat resulteerde in verhuurperiodes bij Deportivo Alavés (2019-2020, achttien wedstrijden), FC Crotone (2020-2021, 28 wedstrijden) en Anderlecht (2021-2022, dertig wedstrijden). Geen van die clubs besloot hem permanent in te lijven.

In de zomer van 2022 keerde Magallán weer terug bij Ajax. In de zomer voorafgaand aan zijn laatste contractjaar bleef een nieuwe transfer uit, waardoor trainer Alfred Schreuder hem ‘gewoon’ in de selectie besloot op te nemen. In de uitwedstrijden tegen Fortuna Sittard (2-3 zege) en FC Utrecht (0-2 zege) mocht Magallán invallen.

Laatste update: 5 september 2022

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie