‘Ajax-miskoop’ verrast door keihard terug te slaan

Foto: ‘Ajax-miskoop’ verrast door keihard terug te slaan

Ajax legde in de voorbije zomer behoorlijk wat geld op tafel om aan de slag te mogen gaan met Calvin Bassey, die overkwam van Rangers FC. De centrumverdediger, die ook uit de voeten kwam op de linkerflank, kreeg echter meteen het label ‘miskoop’ opgespeld. De laatste tijd komt hij echter meer en meer tot leven…

Tegen NEC Nijmegen (1-0 overwinning) werd hij zelfs Man of the Match! De Telegraaf citeert Bassey: “Het voelde goed om weer belangrijk te zijn. Het was niet heel moeilijk, want ik heb vertrouwen in de manager.” Hij geeft echter toe dat er wel een klein beetje frustratie is: “Want niemand wil op de bank plaatsnemen. Maar soms moet je gewoon gaan zitten en leren. Dan kun je je realiseren wat jouw spel mist. Dat zei de manager ook: kijk hoe Edson Álvarez en Jurriën Timber het doen als ze links centraal staan. Hoe bouwen ze van achteruit op? Welke positie nemen ze in de restverdediging in? Vanaf de zijkant heb je gewoon een ander perspectief. Iedereen heeft verschillende manieren om te leren en dit heeft me geholpen.”

“Het is een proces”, stelt de stopper. “Het belangrijkste was om er klaar voor te zijn als ik er moest staan. We moesten van NEC winnen en dat hebben we gedaan. Het gaat om het team en niet om Calvin Bassey. At the end of the day willen we kampioen zijn.”

Bassey kan dus op twee posities uit de voeten: “Wat mijn voorkeur heeft, is een moeilijke vraag, omdat ik speel waar de manager me nodig heeft. Het laatste waar ik aan denk is waar ik speel, omdat het belangrijkste is dát ik speel en 110 procent kan geven. Daarom probeer ik op het trainingsveld mijn punt te maken en de trainer te laten zien dat ik in het elftal hoor.” De Nigeriaanse Engelsman denkt daarnaast dat hij iets extra’s biedt: “Ik breng power en snelheid in het team. En Ajax leert me veel. Ik ben hier om een andere stijl te ervaren. Dit is een van de beste plekken om je als jonge speler te kunnen ontwikkelen.”

Heitinga prijst houding Bassey

Oefenmeester John Heitinga is blij met wat zijn ‘pupil’ laat zien: “Ik denk dat zijn houding is te prijzen. Calvin is leergierig, wil elke dag beter worden en was ook in de fase dat hij niet speelde veel met videobeelden bezig. Zijn belangrijkste taak is zijn man uitschakelen en tegen NEC heeft hij dat heel goed gedaan.”

SC Heerenveen
Ajax
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 12 maart 2023 14:33.

In de basis?

  • Ja
  • Nee
1177+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie