‘Ajax-kleedkamer zegt vertrouwen op in Schreuder’

Foto: ‘Ajax-kleedkamer zegt vertrouwen op in Schreuder’

Ajax-trainer Alfred Schreuder lijkt na het gelijke spel tegen Feyenoord in ieder geval tot en met de wedstrijd tegen FC Volendam te mogen blijven zitten. Toch schrijft De Telegraaf dat de vulkaan in Amsterdam op uitbarsten staat. Volgens de ochtendkrant zouden de spelers van Ajax eerder deze week al min of meer het vertrouwen in de technische staf hebben opgezegd.

“In een onderhoud in de kleedkamer tussen de spelersgroep en mental coach Joost Leenders, die vrijdag door de Ajax-trainer een ’heel interessante man’ werd genoemd, stak de hele selectie haar hand op toen zij de vraag kreeg voorgelegd wie de staf slecht vindt”, schrijft De Telegraaf.

Daardoor stond Schreuder al met één been in het graf concludeert de krant. “Dat de ene speler wellicht de medische staf als onvoldoende beoordeelt en een andere mogelijk moeite heeft met een assistent-trainer of de keeperstrainer werd nu op één hoop gegooid en dat is killing voor Schreuder.”

Tevreden Schreuder

Toch leken de spelers in De Klassieker niet helemaal het vertrouwen te hebben opgegeven in Schreuder, gezien Ajax in de tweede helft zich op gelijke hoogte knokte met Feyenoord. De oefenmeester was zelf na de wedstrijd tevreden over wat zijn ploeg had laten zien. “We maakten een terechte gelijkmaker. Als je kijkt hoe er de afgelopen week is getraind en hoe we deze wedstrijd hebben beleefd, dan zie je dat er een goed team op het veld staat, dat het samen wil doen. Dat laatste is zeker in de fase waarin we zitten heel belangrijk. We hadden hier graag gewonnen, maar ik ben tevreden met de teamprestatie.”

Volgens De Telegraaf heeft de hele situatie met Leenders de clubleiding van Ajax in een spagaat gebracht en lijkt de positie van Schreuder nog maar op één manier houdbaar. “Leenders heeft zeker qua beeldvorming een sneeuwbal aan het rollen gebracht die alleen door de spelers zelf, zowel met klinkende resultaten als verbaal door hun onvoorwaardelijke steun aan Schreuder openlijk uit te spreken, kan worden gestopt.”

Eindigt Ajax tegen FC Volendam in 5-0?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Moet Schreuder ontslagen worden door Ajax?

  • Ja
  • Nee
1080+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie