Ajax kan niet beschikken over Bergwijn tegen AEK Athene

Foto: Ajax kan niet beschikken over Bergwijn tegen AEK Athene

In de persconferentie voorafgaand aan de Europese ontmoeting met AEK Athene gaat John van ‘t Schip in op de beschikbaarheid van zijn spelers. In de wedstrijd tegen Sparta van afgelopen weekend moesten Steven Bergwijn en Brian Brobbey het veld vroegtijdig verlaten met pijntjes. John van ‘t Schip geeft in de persconferentie aan dat zijn aanvoerder het duel tegen AEK Athene niet gaat halen.

Geen Bergwijn, wél Brobbey tegen Athene

Door de nederlaag in Marseille tijdens de vorige speelronde van de Europa League kan Ajax zich alleen nog maar plaatsen voor de Conference League. Omdat de Amsterdammers nu twee punten achter staan op AEK Athene is alleen een overwinning genoeg voor de club om overwintering vast te stellen. Van ‘t Schip geeft in de persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd aan dat hij in ieder geval geen beroep kan doen op aanvoerder Steven Bergwijn. “Het ziet er niet goed uit voor Steven Bergwijn. We gaan er al van uit dat hij morgen niet gaat spelen.” Over de situatie rondom Brian Brobbey is de oefenmeester positiever. “Brobbey is fit om te spelen morgen. Hij heeft gisteren meegetraind en gaat dat morgen ook doen. Er zijn geen problemen voor hem.”

Ajax moet deze wedstrijd winnen en dat weet Van ‘t Schip zelf ook. Hij ziet dat de Amsterdammers langzaam beter worden, maar geeft ook aan dat er geen wonderen kunnen worden verwacht. “Vergeleken met vijf weken geleden denk ik dat we het goed doen. We nemen grote, maar langzame, stappen. Ik ben bij de club gekomen in het midden van het seizoen, zonder voorbereiding. Daardoor kan je geen grote veranderingen verwachten in een korte periode.”

Toch heeft Van ‘t Schip natuurlijk al wel het een en ander gewijzigd vergeleken met zijn voorganger. Zo is Kristian Hlynsson definitief doorgebroken onder zijn bewind. De IJslandse voetballer maakt indruk op de meeste analisten, maar speelt nog niet iedere minuut. Ook daar heeft de oefenmeester van Ajax een reden voor. “De reden dat we hem soms van het veld halen is omdat hij veel wedstrijd speelt, terwijl hij nog jong is. Maar hij is zeker in een goede vorm.”

Bergwijn en Berghuis afwezig in beslissend duel

Naast aanvoerder Bergwijn kan Ajax ook niet beschikken over Steven Berghuis. De rechtsbuiten pakte tegen Marseille een rode kaart, waardoor hij is geschorst voor dit duel. Carlos Forbs lijkt daardoor zijn opwachting in het basiselftal te mogen gaan maken. De vervanger van Bergwijn is daarnaast nog onzeker.

Ajax gaat winnen van AEK Athene

  • Ja, ze rollen de Grieken op
  • Het wordt een gelijkspelletje
  • Nee, de Grieken zijn sterker en weten te verrassen
149+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie