‘Ajax heeft wat goed te maken tegen AZ’

Foto: ‘Ajax heeft wat goed te maken tegen AZ’

Ajax kan zondag kampioen worden als het wint van AZ en concurrent PSV verliest van Feyenoord. Olaf Lindenbergh, oud-speler van Ajax en AZ, ziet de Amsterdammers komende zondag winnen in Alkmaar. 

In gesprek met Ajax Showtime laat Lindenbergh weten dat Ajax moeite heeft om het gemis van de geblesseerde Antony op te vangen. “Het spel is minder dan voor de winterstop. Hoe ik dat verklaar? De tegenstanders zijn misschien meer ingespeeld op hoe Ajax gaat spelen. Ajax mist ook Antony voorin, dan mis je een hoop creativiteit. Daarvoor speelde Berghuis op het middenveld en op rechtsbuiten vind ik hem een stuk minder. Of Ajax dan ook op twee plekken achteruit is gegaan? Ja, dat kun je wel zeggen.”

Ajax geeft het niet meer weg

Volgens de voormalig AZ-speler spelen de vele transferperikelen niet echt een rol in het mindere spel van de Amsterdammers. “Het zal altijd een beetje meespelen. Maar op het moment dat je aan het voetballen bent, denk ik niet dat je er als speler mee bezig bent. Het is meer iets voor doordeweeks. Als speler ben je eigenlijk altijd wel bezig met je toekomst. Ga je bijtekenen of komt er een andere mooie club?”

Lindenbergh verwacht dan ook dat Ajax komende zondag gewoon gaat winnen in Alkmaar en uiteindelijk kampioen wordt. “AZ speelt ook moeizaam de laatste tijd. Zij winnen ook vaak op het laatste moment of verspelen de punten in de slotfase. Ajax verloor in Amsterdam van AZ, dus Ajax heeft nog wat goed te maken en Ajax moet de laatste punten binnenhalen voor het kampioenschap. Ik denk niet dat Ajax dat nog weg gaat geven.”

TIP: Spelen AZ en Ajax gelijk? Pak 4.10 keer je inzet!

Wint Ajax van AZ?

  • Ja
  • Nee
148+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie