Ajax heeft meer te zoeken in Champions League: “Maar wel met andere middenvelder”

Foto: Ajax heeft meer te zoeken in Champions League: “Maar wel met andere middenvelder”

Valentijn Driessen is van mening dat Ajax een beter figuur in de voorronde van de Champions League zou slaan als PSV. Financieel hebben de Amsterdammers een stuk meer mogelijkheden dan de concurrent. Daarnaast breekt de chef voetbal van De Telegraaf een lans voor een jeugdige middenvelder in plaats van Edson Álvarez.

Driessen stelt dat Ajax meer mogelijkheden heeft dan PSV

Door het financiële verschil tussen Ajax en PSV, denkt Driessen dat de hoofdstedelingen meer kunnen uitrichten in het miljardenbal. “Ajax heeft het meest te zoeken in die voorronde van de Champions League”, aldus de journalist in Koffie met…, een rubriek van Vandaag Inside. “Die gaan met de geldbuidel rammelen, en daar moet dan wat uit gaan komen.” Dit seizoen is het hebben van een stevige portemonnee geen garantie tot succes geweest. “Afgelopen seizoen hebben ze de ene na de andere misser gemaakt.”

Geen fan van Álvarez

Vervolgens bespreekt Driessen Álvarez, waar hij duidelijk geen fan van is. “De eerste bal die hij gaf, schoot hij gewoon over de achterlijn.” In het vorige duel van Ajax hield de columnist nog bij hoeveel ballen de Mexicaan verspeelde. “Als ik nu had gevinkt hoeveel foute ballen Álvarez gaf, dan waren de goede ballen in de meerderheid, maar als jij aan de rechterkant staat en alles schuift op naar rechts en Tadic staat helemaal links, dan kan je bijna met je ogen dicht een bal geven, want Tadic maakt er altijd wel wat van. Die techniek van Tadic is natuurlijk waanzinnig, hoe hij een bal aanneemt enzo. Dat hij de ballen moet geven, dat zegt natuurlijk alles over het middenveld van Ajax. Het is echt treurig.” 

Driessen kiest een verrassende naam, die hij hij liever ziet spelen. “Je kunt geen middenveld maken met drie Fitz-Jims, maar zet er in ieder geval één op. Ze hebben er nu geen één. Ik zou als Ajax Fitz-Jim opstellen. Op Champions League-niveau moet Ajax daar wel een betere speler voor halen, waar die Fitz-Jim dan de stand-in van is. Ik begrijp ook wel dat je met Fitz-Jim in de voorronde van de Champions League ook weinig te zoeken hebt.”

Fitz-Jim in plaats van Álvarez?

  • Ja, brengt echt meer voetbal
  • Lol, zeker niet
482+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie