Ajax heeft geen tijd | Afl. 25 podcast Twee Viertje

Foto: Ajax heeft geen tijd | Afl. 25 podcast Twee Viertje

Ajax heeft een flink aantal goede jaren achter de rug, maar dit seizoen valt het allemaal vies tegen in de Johan Cruijff ArenA. Vooral Europees gezien lijken de Amsterdammers helemaal niet meer mee te doen en afgelopen donderdag was Union Berlin gewoonweg beter, in onze hoofdstad nog wel. Krijgen we de goede ‘Champions League-tijd’ nog wel terug? En hoelang gaat dat duren? Aad de Mos laat zijn licht schijnen over deze kwestie in de podcast Twee Viertje met Aad van SoccerNews.nl.

Vorig seizoen maakte Ajax nog gehakt van Borussia Dortmund voor eigen publiek, maar tegen Union Berlin mochten de Amsterdammers van geluk spreken dat er überhaupt een puntje werd verdiend… De Mos vindt echter dat er te schamper wordt gedaan over de Bundesliga-club: “Die valt niet te onderschatten. Het is een tegenstander met weinig namen, het collectief van Union is eigenlijk… dat zijn de uitblinkers! Het is moeilijk om daar tegen te spelen, want ze geven geen centimeter vrijheid aan de tegenstander. Ajax mocht zijn handjes dichtknijpen dat ze niet verloren in de thuiswedstrijd.”

In de voetballerij heeft men het zo nu en dan over een paar goede en een paar magere jaren. Zijn die laatste jaren nu aangebroken in Amsterdam? Volgens de oud-trainer kan de regerend Eredivisie-kampioen in ieder geval niet rustig de tijd nemen om weer op te bouwen. “Dat is niks voor Ajax natuurlijk. Een paar jaar slecht wordt niet geaccepteerd. Je hebt gezien wat er zich allemaal af heeft gespeeld het eerste half jaar onder Alfred Schreuder. Ajax is gewend en verwend en ze willen direct weer aansluiten bij de Europese top. Maar nu is het wat aanmodderen in de subtop. Het is te hopen dat ze donderdag via een achterdeurtje nog een escape kunnen bewerkstelligen, maar ik hou m’n hart vast!”

Twijfelen aan de kwaliteiten van Bergwijn

De vorm van Steven Bergwijn is misschien wel exemplarisch voor de huidige situatie bij Ajax. De Oranje-international speelt helemaal niks meer klaar… “Maar het is ook voor het eerst dat we met zijn allen een beetje twijfelen aan zijn kwaliteiten. Het is natuurlijk allemaal vanzelf gegaan. Via PSV naar Tottenham en na een mislukt avontuur van Tottenham naar Ajax, een geweldige transfer, de duurste speler ooit. Hij speelt de eerste vijf à zes wedstrijden de pannen van het dak, maar sindsdien is het alleen maar bergafwaarts gegaan. Nu is dat natuurlijk heel vervelend voor zo’n speler en spelers die te veel na gaan denken, die komen automatisch in de problemen.”

Wint Ajax bij Union?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Twee Viertje met Aad 

Oud-trainer en voetbalanalist Aad de Mos verschijnt wekelijks in een podcast van SoccerNews.nl: Twee Viertje met Aad. In de podcast, waarvan het tweede seizoen inmiddels afgetrapt is, laat de voormalige coach van Ajax en PSV zijn licht schijnen over het laatste voetbalnieuws, actuele wedstrijden en natuurlijk randzaken!

Magere jaren?

  • Ja…
  • Nee!
2081+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

10:33
4+
Sparta wil Feyenoord pijn doen: “Zij hebben toen ons feestje gekaapt”
10:16
11+
Rashford schept helderheid over torenhoge salariseisen
10:06
0+
Voorbeschouwing: een weekend aan absolute topwedstrijden in Engeland
09:57
11+
Voormalig Ajax-spits over leerzame tijd: “Niet de makkelijkste”
09:36
12+
‘Bayern-smaakmaker had grote rol in ontslag van Nagelsmann’
09:16
31+
‘Barcelona gaat spoedig contract Xavi verlengen’
09:00
28+
Interview: Het hectische leven van trainer Yannis Anastasiou: “Vallen en opstaan”
08:52
251+
Boodschap voor Ajax en PSV: “Gaat niet meer gebeuren”
08:34
20+
‘Ibrahimovic kan overstap maken binnen Italië’
08:16
50+
Onana geeft duidelijkheid over interesse van Engelse topclubs
07:54
74+
Van Dijk verwacht ‘oorlog op het veld’ met Aké: “Negentig minuten lang geen vrienden”
07:39
448+
Mogelijk struikelblok voor Feyenoord: “Maar daar kan snel verandering in komen”
07:19
40+
Arsenal-talent geroemd: ‘Maar één speler beter en dat is Messi’
23:42
206+
‘Napoli slaat slag met enorme sensatie’
23:16
30+
”Onuitputtelijke’ Giroud en Milan akkoord over contractverlenging’
22:52
45+
Room dolgelukkig na treffen met Messi: “Heel speciaal”
22:26
166+
Speeches Blind en Wieffer bij Oranje op beeld gevangen
22:00
78+
Ajax en Curaçao verlengen samenwerking
21:36
324+
UEFA straft Mauro Júnior voor tirade tegen Sevilla
21:12
461+
“Niet verwacht dat Feyenoord zich zou melden”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie