‘Ajax heeft eerste wintertransfer te pakken’

Foto: ‘Ajax heeft eerste wintertransfer te pakken’

Ajax was op deadlinedag van de Nederlandse transfermarkt nog druk bezig om de selectie van een laatste kwaliteitsimpuls te voorzien. De Amsterdammers meldden zich op het laatste moment voor Lucas Ocampos van Sevilla, terwijl er ook een akkoord met Benfica én doelman Odisseas Vlachodimos bereikt werd. 

De Griekse doelman kwam, in tegenstelling tot Ocampos, echter niet vlak voor de deadline naar de Johan Cruijff ArenA. Ajax, Benfica en de Grieks international waren dan wel akkoord over een overgang, de Raad van Commissarissen ging opnieuw niet akkoord met een transfer. 

Ajax

Nadat de commissarissen een definitieve transfer van Ocampos blokkeerden, die twintig miljoen euro zou moeten kosten, ging het óók voor de komst van Vlachodimos liggen. De doelman van Benfica, die al jaren begeerd wordt door grotere clubs uit de topcompetities, lijkt echter niet van de verlanglijst te verdwijnen. 

Ajax heeft met Remko Pasveer, Jay Gorter en Maarten Stekelenburg al drie doelmannen in huis. Daardoor lijkt het erop dat de RvC besloten heeft dat het niet verantwoord is om nóg een doelman aan te trekken, ook omdat Gorter niet tijdelijk mocht vertrekken van trainer Alfred Schreuder. 

Vlachodimos

Ajax lijkt de hoop op de komst van de Grieks international echter niet op te geven. Met Pasveer en Stekelenburg heeft de club twee doelmannen van naam, maar ook twee sluitposten die zeer op leeftijd zijn. Gorter kreeg een kans in de Johan Cruijff Schaal-wedstrijd, maar ging opzichtig in de fout tegen PSV en verloor zijn plek meteen aan Pasveer. 

De ervaren doelman lijkt de eerste seizoenshelft nog het doel van de Amsterdammers te verdedigen. Ajax lijkt zich in de winterstop echter meteen weer te gaan melden in Lissabon om over de transfer van de Duitse Griek te kunnen praten. Vlachodimos ligt nog tot 2024 vast bij SL Benfica en heeft op dit moment een transferwaarde van 15 miljoen euro. 

TIP: Wint Ajax van Cambuur? Pak 1.12x je inzet!

Goede aanwinst?

  • Ja
  • Nee
924+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie