‘Ajax-flirt met Andries Noppert’

Foto: ‘Ajax-flirt met Andries Noppert’

De kans dat Andries Noppert na dit WK nog doelman van sc Heerenveen is, lijkt klein. De eerste doelman van Oranje doet waarvoor hij is op geroepen (“ballen tegenhouden”). Aan zo’n speler hebben ze in Amsterdam nog wel behoefte, zo blijkt na de eerste seizoenshelft.

De Amsterdammers werden na de openingswedstrijd tegen Senegal meteen met Noppert in verband gebracht. De doelman van Heerenveen maakte veel indruk tijdens zijn debuut, helemaal vanwege het podium.

Ajax

De doelman pakte ondertussen een aantal beslissende ballen en had daarmee een groot aandeel in de groepswinst van Oranje. Edwin van der Sar, Ajax-directeur en natuurlijk oud-doelman van het Nederlands elftal, is lovend over de 26-jarige Noppert.

Het Algemeen Dagblad vroeg Van der Sar wat hij Noppert zou adviseren: “Andries moet gewoon doen wat-ie tot nu toe doet en dat is een goed WK keepen.”

Andries Noppert

Van der Sar vindt het knap dat Noppert zich niet laat intimideren door de grote veranderingen in de omgeving. “Dan nog vind ik het het knap hoe Noppert als doelman van Heerenveen stappen maakt en zich zo goed staande houdt op zijn eerste WK.”

De Ajax-directeur gaat ook in op de kansen van Oranje tegen Argentinië en mogelijk andere tegenstanders. “Memphis Depay begint weer topfit te worden. We hebben een paar goede reserves achter de hand en ik zie dat er een mooi collectief staat, met jongens die ook buiten het veld veel met elkaar optrekken en veel over hebben voor het grotere doel. Ik hoop dat zij daar in slagen.”

Noppert wint Golden Glove

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Noppert naar Ajax?

  • Denk het wel
  • Denk het niet
1167+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie