‘Ajax en PSV schenken Feyenoord het kampioenschap’

Foto: ‘Ajax en PSV schenken Feyenoord het kampioenschap’

Ajax en PSV hebben de laatste weken de nodige punten gemorst in de strijd om het kampioenschap. Koploper Feyenoord was afgelopen weekend weer eens spekkoper, nadat het zelf won van FC Groningen en Ajax en PSV gelijkspeelden tegen respectievelijk FC Twente en Fortuna Sittard. Feyenoord-trainer Arne Slot ziet dan ook zijn club optimaal aan het profiteren is van de misstappen van de concurrentie.

Geciteerd door De Telegraaf is Slot realistisch over de titelstrijd tussen de drie topclubs. “Ik ben best een man van data soms en dan zie ik dat wij qua puntenaantal op het gemiddelde van vorig jaar zitten, maar dat de anderen er duidelijk onder zitten. Het is dus ook een combinatie van allebei.”

Profiterend Feyenoord

De oefenmeester stelt dat het mede aan de concurrentie te danken is dat Feyenoord nu koploper is. “Normaal gesproken hebben Ajax en PSV een hoger gemiddelde, zitten ze op meer dan twee punten gemiddeld per wedstrijd maar dit seizoen dus niet. Toch zegt het niets, want je kunt niemand halverwege afschrijven.”

Slot was dan na afloop van het met 0-3 gewonnen duel tegen Groningen dan ook in zijn nopjes. “Nou ja, het resultaat is het belangrijkste, maar ik zou bijna zeggen dat goed spel het belangrijkste is. En vandaag was dat héél goed.”

Ajax en PSV hebben inmiddels een achterstand van vijf punten op Feyenoord, dat komend weekend opnieuw een klap kan uitdelen. Dan komt Ajax op bezoek in De Kuip. Bij winst van de Rotterdammers loopt het verschil op tot acht punten. PSV neemt het in eigen huis op tegen Vitesse.

Eindigt Feyenoord tegen Ajax in 2-0?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Wie wint zondag De Klassieker?

  • Feyenoord
  • Ajax
  • Gelijkspel
994+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie