‘Ajax betaalt 20 miljoen voor Álvarez-opvolger’

Foto: ‘Ajax betaalt 20 miljoen voor Álvarez-opvolger’

Ajax is druk op zoek naar versterkingen voor het eerste elftal van Alfred Schreuder. De Amsterdammers hebben hun scouts naar verluidt in Zuid-Amerika aan het werk gezet. Er wordt niet alleen gezocht naar een nieuwe buitenspeler, maar volgens ESPN óók naar een nieuwe centrale middenvelder.

Voor die vacature zou Ajax volgens de Braziliaanse tak van ESPN een lijntje zijn uitgegooid naar Danilo van Palmeiras. De middenvelder, die zowel als laatste defensieve schakel als centraal op het middenveld kan spelen, stond eerder in de belangstelling van Arsenal. Een bod van The Gunners werd echter naar de prullenbak verwezen.

Ajax

Palmeiras zou echter wel bereid zijn om te praten over een winterse transfer van de 21-jarige middenvelder. Danilo is ondanks zijn jonge leeftijd al een aantal jaar een selectielid bij de Braziliaanse topploeg. In totaal speelde de middenvelder 57 keer voor zijn club, waarin hij zeven keer scoorde en drie assists gaf.

De komst van Danilo hangt wellicht samen met het mogelijke vertrek van Edson Álvarez. De verdedigende middenvelder stond op de laatste dag van de zomerse transfermarkt op het punt naar Chelsea te vertrekken. Een bod van vijftig miljoen euro bleek echter niet voldoende om de Mexicaans international los te weken.

Edson Álvarez

Álvarez is aankomende maand actief op het WK in Qatar. Daar zal de Mexicaan zich ongetwijfeld nóg meer in de kijker spelen, waardoor een winters vertrek van de middenvelder tot de mogelijkheden behoort. Danilo heeft een sterkere voetballende basis dan Álvarez, al moet er nog wel bezien worden of de jonge Braziliaan ook de defensieve taken van de Mexicaan kan overnemen.

Hoe dan ook: wil Ajax Danilo deze winter los weken bij Palmeiras, dan zal het een flinke zak met geld mee moeten nemen naar de onderhandelingstafel. Volgens Braziliaanse media zag Arsenal dus al een bod afgewezen worden. Datzelfde zal voor Ajax gebeuren als het openingsbod niet minimaal twintig miljoen euro bedraagt.

Álvarez scoort tegen Polen

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Goede vervanger?

  • Ja
  • Nee
3322+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie