Ajacied ‘zwaar teleurgesteld’ na afketsen transfer

Foto: Ajacied ‘zwaar teleurgesteld’ na afketsen transfer

De grootste publiekslievelingen bij Ajax zijn nog altijd jongens als Jurriën Timber, Dusan Tadic en Antony, maar ook Nicolas Tagliafico is mateloos populair in de Johan Cruijff Arena. En dat terwijl hij dit seizoen eigenlijk amper nog aan de bak kwam onder Erik ten Hag.

Het is iets waar Tagliafico enorm van kan genieten. Dat begint al bij het omroepen van de namen in de basisopstelling. “Eigenlijk was Youri Regeer met rugnummer 44 de laatste die tegen PEC Zwolle zou worden opgenoemd bij de opstelling, maar de stadionspeaker plakte mij – met nummer 31 – erachter. Het publiek zingt dan: Nicóóoo, Nicóóoo… Dat galmt zo lekker door het stadion! Het doet me heel veel, het motiveert me voor een wedstrijd”, vertelt de Argentijn aan Het Parool.

“Het is iets unieks. Vier jaar stonden de mensen altijd aan mijn zijde, we hebben mooie momenten beleefd. Ook slechte, maar gelukkig veel minder. Soms vraag ik me af: waarom krijg ik zoveel liefde? Ik denk omdat ik voetbal zoals de fans dat zouden doen: vol passie. Bij elke bal die langskomt, grijp ik mijn kans en vlieg erop af. Als ik vertrek bij Ajax, ga ik de mensen het meest missen.”


FC Barcelona

Afgelopen winter leek Tagliafico nog op weg naar FC Barcelona, maar Ajax blokkeerde de deal omdat de Spanjaarden niet verder willen gaan dan een huurconstructie. “Ik had het daar heel moeilijk mee en was zwaar teleurgesteld. Toen de transfermarkt sloot, heb ik de knop omgezet. Ik moest proberen weer in het team te komen, want ik was op dat moment geen basisspeler. Dat had ik in mijn loopbaan nog niet meegemaakt. Het enige dat ik kan doen, is me maximaal inzetten en dat heb ik gedaan.”

Afscheid nadert alsnog

Gaat hij komende zomer alsnog weg bij Ajax? Daar lijkt het in ieder geval wel op. “Dit is niet mijn beste seizoen”, weet hij. Toch lonkt een mooie afsluiting. “Het zou mijn derde kampioenschap met Ajax zijn en mijn zesde prijs in totaal. Ik ben trots op dat cv. Ajax heeft me alles gebracht waarop ik hoopte – en meer. Het seizoen 2018/19 was het beste uit mijn carrière. Ik ben veranderd als voetballer, heb mij aanvallend kunnen ontwikkelen in een succesvol team en in een systeem dat maar heel weinig clubs in de wereld spelen.”

TIP: Tagliafico scoort morgen tegen AZ? Dan pak jij 11x je inleg! Plus 250eu startbonus bij Circus

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AFC AJAX MEDIUM (@ajaxmedium)

Speelt Tagliafico komend seizoen nog bij Ajax?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
509+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie