Afrika Cup-scheids na viral rel: ‘Had mijn dood kunnen zijn’

Foto: Afrika Cup-scheids na viral rel: ‘Had mijn dood kunnen zijn’

Het is het moment dat misschien wel het meest zal blijven hangen van het hele toernooi: arbiter Janny Sikazwe die tijdens de Afrika Cup-wedstrijd tussen Tunesië en Mali tot twee keer toe (!) te vroeg affloot. Sikazwe zei na afloop dat het kwam door een zonnesteek.

Volgens Sikzawe zelf ontsnapte hij zelfs aan de dood bij die zonnesteek. “Ik heb mensen het land zien verlaten en terug zien komen in een doodskist. Het scheelde niet veel of dat was ook de manier waarop ik terugkeerde naar Zambia. Ik heb geluk gehad dat ik niet in coma raakte op het veld, want dan was het heel anders afgelopen.”

De arbiter blijft er dan ook bij dat vroegtijdig affluiten ‘het beste was wat hij kon doen’ op dat moment. “De dokters hebben mij gezegd dat mijn lichaam niet meer afkoelde. Ik had niet veel tijd meer voordat ik in een coma zou belanden en dat was mijn einde geweest. God heeft me verteld dat ik de wedstrijd moest stoppen. Hij heeft me gered.”

Gokken op de Afrika Cup

Burkina Faso en Senegal nemen het woensdagavond tegen elkaar op. Waar Burkina Faso het vorige week voor elkaar kreeg om Tunesië te verslaan, wist Senegal voorbij Equatoriaal Guinea te komen. Het mag duidelijk zijn dat Senegal favoriet is. Wanneer het wint ontvang je daarom 1.80 keer je inzet. Een winstpartij van Burkina Faso geeft 6 keer je inleg, terwijl een gelijkspel voor 2.90 keer je inzet zorgt. Een 2-0 overwinning voor Burkina Faso geeft een odd van 26.00, terwijl dit bij een 1-3 eindstand 21.00 is.

Een dag later staan Kameroen en Egypte tegenover elkaar. Beide landen zijn een stuk meer aan elkaar gewaagd, wat is terug te zien in de odds. Wanneer Egypte het duel winnend afsluit, ontvang je 4.50 keer je inzet. Dit is bij een overwinning van Kameroen 2.05 keer en bij een gelijkspel 2.80 keerMohamed Salah zal er alles aan doen om de openingstreffer te maken. Mocht dit gebeuren dan kan je 6 keer je inleg verwachten. Weet Eric Maxim Choupo-Moting juist de eerste treffer te maken? Pak dan een odd van 6.50.

De in dit artikel weergegeven odds kunnen veranderen. Check de quoteringen alsjeblieft vóórdat je inzet, bij welke bookmaker dan ook.

Geloof jij het verhaal van de zonnesteek?

  • Ja
  • Nee
59+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie