Australië stuurt pover Denemarken naar huis

Foto: Australië stuurt pover Denemarken naar huis

Australië heeft voor een verrassing gezorgd door het sterker geachte Denemarken te verslaan. De Australiërs nestelden zich naast koploper Frankrijk, dat verrassend met 1-0 verloor van Tunesië. Eerder versloeg Australië Tunesië al met 0-1.

Op de zege van de Socceroos viel weinig af te dingen. Hoewel Denemarken wel aardig startte aan de wedstrijd, zakte het naarmate de wedstrijd steeds verder weg. Via Martin Braithwaite hadden de Denen wel de eerste mogelijkheid, maar doelman Mathew Ryan trad adequaat op. Ook Andreas Skov Olsen wist Ryan in de eerste helft niet passeren. Zo kregen de Denen wel mogelijkheden in de eerste 45 minuten, maar viel Ryan niet te passeren.

Geloof weg bij Denemarken

In de tweede helft leek het geloof snel weg te ebben bij Denemarken, dat nauwelijks gevaar meer wist te stichten. Ondanks een aantal wisselingen kwam het gevaar juist van Australië, dat niet geheel verrassend op een 1-0 voorsprong wist te komen na een uur spelen. Mathew Leckie werd aangespeeld door Riley McGree en schoot na een mooie actie beheerst de bal langs Kasper Schmeichel.

Voor de Denen was het direct de aanleiding om nog offensiever te wisselen, maar het tegendoelpunt leek de genadeklap te zijn. Australië hoefde weinig meer te duchten van de Denen, die onder aanvoering van Christian Eriksen niets of nauwelijks meer wisten te creëren in het vervolg van de tweede helft. Ondanks enkele hachelijke situaties in de slotminuten bleef de gele verdedigingsmuur van Australië overeind. Zo bleef het bij 1-0 en kwalificeerde Australië zich voor de achtste finale en droop Denemarken met de staart tussen de benen af.

Verwacht jij dat Australië ook de kwartfinale haalt?

  • Ja, ze worden de verrassing van het toernooi
  • Nee, de achtste finale is het eindstation
82+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie