Afgeschreven in Nederland, held in Thailand: Moussa Sanoh scoort bij debuut

Foto: Afgeschreven in Nederland, held in Thailand: Moussa Sanoh scoort bij debuut

Moussa Sanoh is met een knal binnengekomen in Thailand. De oud-speler van PSV en FC Eindhoven tekende deze maand bij Ayutthaya United en heeft in zijn eerste wedstrijd meteen gescoord. Bij de seizoenopening maakte de aanvaller het winnende doelpunt. “Ik dacht: ‘Ik probeer het gewoon”, vertelt Sanoh in een interview met SoccerNews.nl.

Sanoh maakt beslissend doelpunt

Vijf minuten voor het einde besliste Sanoh de wedstrijd op het tweede niveau van Thailand met een knappe goal. Het zorgde voor een explosie van vreugde bij de aanvaller, die afgelopen seizoen bij FC Eindhoven weinig aan spelen toekwam. “Alle frustratie die in me zat, kwam eruit. Zie je wel, ik kan het nog”, legt Sanoh uit. “Ik krijg hier zoveel waardering, iets wat ik bij FC Eindhoven heb gemist. De mensen zijn blij met me en praten de hele dag over mijn doelpunt. Ik tel weer mee in de voetballerij.”

Sanoh had het gevoel dat zijn carrière op een dood spoor zat. Hij beleefde een moeilijk jaar bij FC Eindhoven en daarvoor had hij ook al problemen in Roemenië. Als talent bij PSV had hij een hele andere toekomst voor ogen, maar toch klaagt hij niet. “Natuurlijk wilde ik het eerste van PSV halen. Iedere jongen wil dat zijn naam wordt gescandeerd in het stadion. Veel van mijn oud-ploeggenoten hebben het gehaald. Memphis, Jürgen Locadia, Jorrit Hendrix, Riechedly Bazoer, Steven Bergwijn, Joshua Brenet, Kenneth Paal, maar er zijn ook veel jongens die al lang gestopt zijn en die niemand kent. Ik voetbal nog steeds en koester wat ik heb meegemaakt.”

In een uitgebreid interview vertelt Sanoh over de transfer naar Thailand, geldproblemen in Roemenië, zijn periode in de jeugdopleiding bij PSV en zijn toekomst in Azië. “Ik wilde bijna stoppen met voetbal en een andere baan zoeken, maar het is allemaal omgedraaid. Ik heb weer een toekomst als voetballer.”

Vergeten PSV-talent maakt droomdebuut in Thailand: “Ik tel weer mee”

Ga jij het interview lezen?

  • Ja, ik ben benieuwd!
  • Nee, ik sla het over.
61+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie