Afellay woedend: ‘Dit soort tuig moet keihard gestraft worden’

Foto: Afellay woedend: ‘Dit soort tuig moet keihard gestraft worden’

Marokko plaatste zich dinsdag verrassend voor de kwartfinales van het WK. De Leeuwen van de Atlas wisten Spanje de gehele wedstrijd inclusief de verlening op 0-0 te houden. De strafschoppenserie werd vervolgens eenvoudig gewonnen door Marokko. De overwinning leverde echter ook, tot afschuw van Ibrahim Afellay, weer rellen op in diverse steden in Nederland.

In de grote Nederlandse steden was het groot feest onder de Marokkanen na afloop van de wedstrijd tegen Spanje. Onder andere in Amsterdam en Den Haag liepen de festiviteiten uit op rellen. Zo werd onder meer de politie en hulpverlening bekogeld met zwaar vuurwerk en moest de Mobiele Eenheid in actie komen om de straten schoon te vegen.

Boze Afellay

In de studio van de NOS sprak Afellay zijn afschuw uit over de wanordelijkheden. “Triest, schandalig… Niemand keurt dit gebeuren goed. Iedereen is hartstikke blij en trots, maar dit is gewoon tuig.” De oud-international hoopt dat er hard opgetreden wordt en zware straffen worden uitgedeeld. “Het is een voorbeeld van ‘de goeden moeten lijden onder slechten kwaden’. Er zijn meer dan genoeg mensen die het goede voorbeeld geven en er een feest van maken. Dan is het zo verschrikkelijk triest, dat er dit soort gasten zijn die het verpesten voor de goeden. Heel treurig.”

Denk jij dat Marokko de halve finale gaat halen?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, ze gaan eruit tegen Portugal
1224+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie