Advocaat weggestuurde Mexicaanse Roda JC-directeur De la Vega nu zelf geschorst

Foto: Advocaat weggestuurde Mexicaanse Roda JC-directeur De la Vega nu zelf geschorst

De Limburgse advocaat die de Mexicaan Mauricio García de la Vega bijstond tijdens zijn gedwongen vertrek als zelfbenoemd directeur bij Keuken Kampioen Divisieclub Roda JC en een kwestie rondom transfergeld, is nu zelf geschorst voor vier weken door de tuchtrechter. Dat blijkt uit informatie waar SoccerNews.nl over beschikt en bevestigt de advocaat desgevraagd.

Advocaat I. S., die tot voor kort een kantoor in Heerlen had en nu in Valkenburg, geeft aan dat de reden van de schorsing – vier maanden waarvan drie voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar – door de Raad van Discipline in Den Bosch is dat hij “de stichting derdengelden niet op orde had.” “De deken van advocaten had een klacht tegen mij ingediend. De administratie was niet op orde, de schorsing is terecht”, aldus S. in een reactie. Hij mag tijdens de schorsing geen werkzaamheden verrichten.

Uit stadion gezet

S. kreeg onder andere bekendheid toen hij in 2019 werd ingeschakeld door de in opspraak geraakte zelfbenoemd directeur en overnamekandidaat van Roda JC Mauricio García de la Vega. De Zuid-Amerikaan, die eerder bij het Spaanse Real Murcia met problemen was vertrokken, werd door woedende fans van Roda JC op 27 september in bovengenoemd jaar in de rust van de thuiswedstrijd tegen De Graafschap uit het Parkstad Limburg Stadion gezet.

Dit omdat zijn poging om de club in handen te krijgen was uitgelopen op een compleet fiasco. De la Vega kwam onder andere niet met het beloofde geld over de brug. Een week na de veelbesproken verwijdering uit het Roda-stadion, waarvan beelden de hele wereld over gingen, volgden er urenlange onderhandelingen met de Mexicaan op een kasteel in Kerkrade. Bij dit gesprek waren ook de KNVB en de gemeente aanwezig en werd serieuze druk uitgeoefend in de hoop De la Vega weg te krijgen.

Dat lukte uiteindelijk. De nu geschorste advocaat van de Mexicaan sommeerde Roda JC in een later stadium om een in de vertrekregeling van De la Vega gemaakte afspraak dat zijn cliënt een deel van de transferopbrengsten van bepaalde spelers zou krijgen, zou nakomen. Dit betrof concreet de transferopbrengst voor de door Roda JC aan een Japanse club verkochte aanvaller Jordy Croux.

De Kerkraadse club weigerde dit in eerste instantie echter omdat de gemaakte afspraken met De la Vega in strijd zouden zijn geweest met de Fifa-regels. Maar deze financiële kwestie werd, onder andere nadat de Limburgse club om advies vroeg bij de werkgeversorganisatie voor clubs in het betaalde voetbal FBO, uiteindelijk alsnog afgewikkeld. 

Gaat Roda JC zich plaatsen voor de play-offs?

  • Ja
  • Nee
210+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

15:14
3+
Van den Brom doet boekje open over Van Basten: “Begreep de onkunde niet”
14:58
37+
Dreun voor Vitesse: “Niet belonen voor degradatie”
14:45
9+
EK-opsteker voor Ronald Koeman
14:29
198+
‘Stunttransfer voor Louis van Gaal’
14:14
184+
‘Ajax-spelers hakken knoop door over toekomstige trainer’
14:00
0+
De lachwekkende hype rond kroonprins Graham Potter
13:48
33+
Lucas Moura blikt terug op zijn goal tegen Ajax
13:33
475+
Hélène Hendriks doet boekje open over relatie met 65-jarige man
13:21
49+
Fabrizio Romano onthult waar Ziyech volgend seizoen speelt
13:03
151+
Spelers Roda ‘zaten zich kapot te lachen in de kleedkamer’
12:49
99+
‘Barça én Bayern kiezen voor oude bekende als hoofdtrainer’
12:33
202+
BILD onthult welke club concreet is voor Geertruida
12:20
376+
‘Pascal Jansen kan naar achtvoudig landskampioen’
12:00
422+
Promotiekraker Groningen-Roda draait uit op ‘vriendenmoord’
11:48
70+
‘PSV-vertrekker kan naar Australië’
11:34
106+
Saibari geeft update over de status van Tillman: ‘Hij leeft nog’
11:21
179+
Genee over VI-gast: ‘Zal niet zeggen depressief, maar wel zwaar somber’
11:04
89+
‘Promovendus Willem II wil speler weghalen bij Feyenoord’
10:50
619+
Joey Kooij op opmerkelijke plek gespot: ‘Kan toch goddomme niet waar zijn?’
10:35
332+
Vader Danny ‘verklapt’ op tv waar Daley Blind volgend jaar speelt
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie