Advocaat weggestuurde Mexicaanse Roda JC-directeur De la Vega nu zelf geschorst

Foto: Advocaat weggestuurde Mexicaanse Roda JC-directeur De la Vega nu zelf geschorst

De Limburgse advocaat die de Mexicaan Mauricio García de la Vega bijstond tijdens zijn gedwongen vertrek als zelfbenoemd directeur bij Keuken Kampioen Divisieclub Roda JC en een kwestie rondom transfergeld, is nu zelf geschorst voor vier weken door de tuchtrechter. Dat blijkt uit informatie waar SoccerNews.nl over beschikt en bevestigt de advocaat desgevraagd.

Advocaat I. S., die tot voor kort een kantoor in Heerlen had en nu in Valkenburg, geeft aan dat de reden van de schorsing – vier maanden waarvan drie voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar – door de Raad van Discipline in Den Bosch is dat hij “de stichting derdengelden niet op orde had.” “De deken van advocaten had een klacht tegen mij ingediend. De administratie was niet op orde, de schorsing is terecht”, aldus S. in een reactie. Hij mag tijdens de schorsing geen werkzaamheden verrichten.

Uit stadion gezet

S. kreeg onder andere bekendheid toen hij in 2019 werd ingeschakeld door de in opspraak geraakte zelfbenoemd directeur en overnamekandidaat van Roda JC Mauricio García de la Vega. De Zuid-Amerikaan, die eerder bij het Spaanse Real Murcia met problemen was vertrokken, werd door woedende fans van Roda JC op 27 september in bovengenoemd jaar in de rust van de thuiswedstrijd tegen De Graafschap uit het Parkstad Limburg Stadion gezet.

Dit omdat zijn poging om de club in handen te krijgen was uitgelopen op een compleet fiasco. De la Vega kwam onder andere niet met het beloofde geld over de brug. Een week na de veelbesproken verwijdering uit het Roda-stadion, waarvan beelden de hele wereld over gingen, volgden er urenlange onderhandelingen met de Mexicaan op een kasteel in Kerkrade. Bij dit gesprek waren ook de KNVB en de gemeente aanwezig en werd serieuze druk uitgeoefend in de hoop De la Vega weg te krijgen.

Dat lukte uiteindelijk. De nu geschorste advocaat van de Mexicaan sommeerde Roda JC in een later stadium om een in de vertrekregeling van De la Vega gemaakte afspraak dat zijn cliënt een deel van de transferopbrengsten van bepaalde spelers zou krijgen, zou nakomen. Dit betrof concreet de transferopbrengst voor de door Roda JC aan een Japanse club verkochte aanvaller Jordy Croux.

De Kerkraadse club weigerde dit in eerste instantie echter omdat de gemaakte afspraken met De la Vega in strijd zouden zijn geweest met de Fifa-regels. Maar deze financiële kwestie werd, onder andere nadat de Limburgse club om advies vroeg bij de werkgeversorganisatie voor clubs in het betaalde voetbal FBO, uiteindelijk alsnog afgewikkeld. 

Gaat Roda JC zich plaatsen voor de play-offs?

  • Ja
  • Nee
204+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

21:15
10+
Stevens tipt Heitinga en Van Nistelrooij
21:01
15+
Van Wonderen na ‘kater’: “We hebben wapens”
20:49
39+
Van Bommel: “Iedereen is tegen Antwerp”
20:38
127+
Verweij laakt Ajax: “Écht onbegrijpelijk”
20:26
236+
Ajax krijgt advies over ‘transfer van 7 miljoen’
20:14
40+
‘Bepalende’ Götze krijgt beloning
20:10
107+
PSV legt talent én jeugdinternational langer vast
20:00
162+
‘Ten Hag slaat met vuist op tafel’
19:47
256+
“Ajax staat als nooit tevoren in brand”
19:35
151+
Eredivisie laat ESPN-deal wankelen
19:22
182+
‘Bittere pil voor Gini Wijnaldum’
19:10
594+
Ajax-watcher doet pijnlijke Heitinga-onthulling
19:00
612+
STEM op de LINKERMIDDENVELDER | SN Team van het Seizoen
18:55
283+
De onbreekbare liefde tussen Luciano Da Silva en FC Groningen
18:49
0+
Ten Hag maakt zich klaar voor ‘mooiste stadion ter wereld’ en wijst naar De Kuip
18:33
227+
‘Benfica maakt haast met Kökcü’, maar ‘is niet de juiste keuze’
18:18
246+
Jahanbakhsh laat zich uit over ‘zomers vertrek’
18:00
123+
Clubliefde: fans betalen mee aan nieuwe speler MVV
17:48
73+
Officieel: Feyenoord houdt Wellenreuther binnenboord
17:46
363+
‘Vaclav Cerny kan ook binnenlandse transfer maken’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie