AD: Ajax gooit lijntje uit naar Argentijnse succescoach

Foto: AD: Ajax gooit lijntje uit naar Argentijnse succescoach

Gisteren dirigeerde John Heitinga zijn manschappen richting een 1-4 zege op Excelsior. Volgens het Algemeen Dagblad is vrijwel iedereen bij Ajax erg enthousiast over Heitinga als huidige interim, maar het is nog maar de vraag of hij dat ook voor het gehele restant van het seizoen mag blijven.

Heitinga zal in spanning afwachten hoe de zoektocht van zijn werkgever naar een opvolger van Alfred Schreuder verloopt. “De directie heeft de nodige lijntjes uitgegooid, naar Marcelo Gallardo bijvoorbeeld, die na succesvolle jaren bij het Argentijnse River Plate de stap naar Europa ambieert”, schrijft het AD.

Prijzenpakker van River Plate

Eerder maakte TyC Sports ook al melding van interesse van Ajax in Gallardo, die momenteel zonder club zit nadat zijn dienstverband bij River Plate eind vorig jaar tot een einde kwam. Met de Argentijnse grootmacht won hij tussen 2014 en 2022 maar liefst veertien (!) prijzen, waaronder tweemaal de Copa Libertadores. Het afgelopen seizoen in Argentinië had Gallardo nog de beschikking over (inmiddels) grote namen als Julian Álvarez en Enzo Fernández.

In 2021 werd Gallardo nog bijna de opvolger van Ronald Koeman bij FC Barcelona, maar uiteindelijk besloot hij toch om nog even bij RIver Plate te blijven. Inmiddels is hij vrij om te gaan en staan waar hij wil. Naast River Plate heeft de voormalig speler van onder meer AS Monaco, Paris Saint-Germain en DC United ook nog een jaartje Club Nacional in Uruguay geleid.

Vertrouwen in Heitinga

Het AD schrijft verder nog: “De verwachting is dat Ajax nog minimaal een paar weken nodig heeft om een trainer voor de komende jaren aan te stellen. Mogelijk zelfs langer. Niet voor niets heeft Heitinga te horen gekregen dat niet uitgesloten is dat hij de interimklus voor de rest van het seizoen in goede banen moet leiden. Bovendien: de komende weken kan hij de dubbende clubleiding verleiden tot een definitieve interne oplossing, als blijkt dat hij de aangeslagen selectie weer op koers van titelprolongatie kan krijgen.”

“Binnen Ajax zijn weinig wanklanken over Heitinga te horen. Of je nu collega’s of beloften spreekt, vrijwel allemaal zijn ze enthousiast over de oud-international. Waarom? Hij mag dan niet zo’n controlfreak als voormalig Ajax-coach Erik ten Hag te zijn, er ontglipt hem weinig. Tactisch staat hij zijn mannetje maar bovenal onderscheidt hij zich als manager van de talenten. (…) Of hij daar weken of maanden voor krijgt, moet nog blijken. Hoelang zijn loodzware job duurt, Heitinga moet vanaf nu aantonen dat in hem de toekomstig trainer van de landskampioen schuilt.”

Moet Ajax voor Gallardo gaan?

  • Ja, doen
  • Nee, niet doen
627+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie