“Achteraf goed dat die transfer naar Ajax niet doorging”

Foto: “Achteraf goed dat die transfer naar Ajax niet doorging”

De twaalfde speelronde van de Eredivisie gaat zaterdag van start met een wedstrijd tussen sc Heerenveen en FC Utrecht. Bas Dost keert terug in het Abe Lenstra Stadion, de thuisbasis van de club waar hij in twee seizoenen 52 goals produceerde in alle competities.

Dost maakte vooral indruk door 32 Eredivisie-goals te maken in het seizoen 2011-2012. Toch had het weinig gescheeld of de spits was dat seizoen helemaal niet meer actief geweest in Friesland. Gertjan Verbeek vertelt in De Telegraaf: “Er was nogal wat strijd tussen hem en Ron Jans, die hem veel op de bank zette en wisselde, terwijl Bas veel doelpunten maakte. Toen kwam Ajax en wilde hij weg.”

“Er was zelfs een arbitragezaak”, aldus Verbeek. “Daarin moest hij wat lelijks zeggen over Ron Jans. Dat hij oneerlijk zou zijn, maar dat weigerde Bas. Hij had geen goede relatie met Ron Jans, maar hij wilde niet iets zeggen wat niet waar was. Dat tekent hem wel. In die tijd heb ik meerdere gesprekken met hem gehad. We hadden een goede relatie. Het is Bas toen gelukt om zich op het voetbal te focussen, hij heeft toen een geweldig tweede seizoen gehad en een mooie transfer gemaakt.”

Reactie Ron Jans

Ron Jans kan zich die periode nog goed herinneren. De huidige FC Twente-trainer erkent dat het ‘op het persoonlijke vlak niet direct klikte’. “Het had veel soepeler kunnen lopen als we op een andere manier met elkaar gestart waren. Nadat hij terugkwam van een liesblessure, maakte ik een keuze voor andere spelers, terwijl Bas zó gefocust was op spelen en scoren. Dat zorgde voor problemen. Het was ook onrustig rond de club. Dat hielp allemaal niet.”

“En toen kwam er die arbitragezaak overheen waarin van alles is gezegd, niet door hemzelf, maar wel door mensen die hem vertegenwoordigden. Achteraf kun je zeggen dat het goed is geweest dat die transfer naar Ajax niet is doorgegaan. Het tweede jaar hebben we op een professionele manier samengewerkt en dat heeft geweldig uitgepakt”, aldus Jans.

Gaat hij scoren in Heerenveen?

  • Ja
  • Nee
204+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie