Abramovich maakt gehakt van Chelsea-gerucht

Foto: Abramovich maakt gehakt van Chelsea-gerucht

Roman Abramovich weerspreekt dat hij anderhalf miljoen euro terug wil bij de verkoop van Chelsea. De steenrijke Rus reageert daarmee op speculaties in de Britse pers.

Abramovich heeft Chelsea enige tijd geleden te koop gezet. Aanleiding is de Russische invasie in Oekraïne en de daaropvolgende maatregelen van de Britse overheid, waar hij zelf ook door getroffen werd. Aanvankelijk verklaarde hij de schuld van anderhalf miljard euro kwijt te zullen schelden bij de overname.

The Times en Sky Sports onthulden deze week dat Abramovich terug is gekomen op die beslissing. De potentiële nieuwe eigenaar zou daardoor een enorme kostenpost extra tegemoet kunnen zien. Ondertussen dringt de tijd, want eind mei loopt de speciale licentie van Chelsea af en zonder overname dreigt de club daarna kapot te gaan.

Reactie Abramovich

“Dergelijke suggesties zijn volkomen onjuist”, reageert een woordvoerder van Abramovich op de clubsite. “Net als de suggesties dat Abramovich de prijs van Chelsea op het laatste moment zou hebben gehoogd. Abramovich heeft als doel om de best mogelijke eigenaar voor Chelsea te vinden.”

Daar voegt de woordvoerder aan toe: “Daarom heeft hij elke bieder juist aangemoedigd om te investeren in de club, inclusief de Academy, het vrouwenteam, de ontwikkeling van het stadion en de Chelsea Foundation.” 

TIP: Wint Chelsea van Wolverhampton? De odd is 1.37!

Gaat Chelsea dit overleven?

  • Ja
  • Nee
105+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie