Alaba breekt ban in strijd om Europese Super Cup

De winnaars van de Champions League en Europa League afgelopen mei, Real Madrid en Eintracht Frankfurt, strijden vanavond in Helsinki voor de eerste Europese prijs van het jaar. In de strijd om de Supercup is De Koninklijke net voor rust op voorsprong gekomen.

De Spanjaarden hebben het initiatief en het meeste balbezit, maar zijn ook weer niet oppermachtig. Zo kwam de Bundesliga-club er af en toe gevaarlijk uit en creëerde het kansen. Het was echter Real, dat toesloeg in de 37e minuut.

Na een corner kopte Casemiro vanaf de doellijn terug en kon de vrijgelaten David Alaba vrij inschieten. De ploeg van Carlo Ancelotti gaat zo rusten met de voorsprong. Het is aan Eintracht Frankfurt om in de tweede helft iets te verzinnen, om zo nog kans te maken op de trofee.

TIP: 5.60 als het gelijk eindigt na negentig minuten!

David Alaba pour le 1-0 #SuperCup #RealMadrid #RMAFRA pic.twitter.com/EJvSW5r2m4