Haaland doet concurrentie beven met stevige uitspraak

Foto: Haaland doet concurrentie beven met stevige uitspraak

Met een jaartje vertraging slaagde Manchester City er in de zomer dan toch in om een spits van Europees topniveau in huis te halen. Zo werd doelpuntenmachine Erling Haaland weggeplukt bij Borussia Dortmund. En die maakte meteen indruk tijdens de openingsspeeldag van de Premier League. 

Tijdens zijn officiële City-debuut in de Community Shield had de Noorse superspits nochtans een slechte beurt gemaakt, met enkele frappante missers en vervelende misverstanden. Hij was er dus op gebrand om de sluimerende kritiek in Engeland meteen de kiem in te smoren. En dat lukte hem uiteindelijk. In de eerste helft lokte hij een strafschop uit en zette hij die zelf om. Na de pauze nam hij een perfecte assist van Kevin De Bruyne gretig in ontvangst. 

De toon is dus meteen gezet en in Engeland is men meteen diep onder de indruk van de 22-jarige aanvaller. “Alle teams zakken diep in tegen City, maar zelfs dan kan hij het verschil maken”, stelde analist Garry Neville bij Sky Sports. “En als er na de openingsgoal eenmaal ruimte komt, dan is Haaland verwoestend. Hij is te snel, te sterk en te efficiënt voor verdedigers. Oneerlijke concurrentie gewoon.” 

Nóg beter

En de spits liet het zelf niet na om de concurrentie nog wat extra angst in te boezemen. Zo voorspelt Haaland dat City nog een pak beter zal worden. “Ik ben nu omringd met geweldige spelers en daar kunnen we op bouwen. Wij gaan nog beter worden”, klinkt het bij The Sun. “Het is nog vroeg in het seizoen en we moeten allemaal nog in vorm geraken. Maar het was een goede start. Er kwamen nu al goeie ballen voor doel en er zullen nog meer volgen.”

TIP: Volgens Unibet is City de grote favoriet voor de CL-eindzege. 3.75x je inleg!

City met overmacht de sterkste van de Premier League?

  • Zeker
  • Nee, valt mee
105+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie