PSV heeft nieuw ‘koningskoppel’

Foto: PSV heeft nieuw ‘koningskoppel’

Luuk de Jong kwam bij zijn PSV-rentree niet meteen tot scoren. De veerkracht van de Eindhovenaren en de manier waarop er na het eerste half uur gespeeld werd, stemmen de ervaren aanvaller tot tevredenheid. Dat geldt vooral voor de samenwerking met zijn nieuwe aanvalspartner Guus Til. 

Er wordt niet specifiek getraind op de samenwerking tussen De Jong en Til. Daarin tegen zorgen de Nederlanders er zelf voor dat hun spel steeds vloeiender in elkaar overgaat. “Je praat er vooral over met elkaar. We hebben een groep die heel goed met elkaar communiceert”, zei De Jong voor de camera’s van ESPN. 

Luuk de Jong

De Jong en Til kennen elkaar al van het Nederlandse elftal. “We weten ook elkaars kwaliteiten”, zei De Jong. “Dan zie je dat Guus een jongen is met veel loopvermogen en maar blijft komen in de zestien. Ik ben iemand die meer aan de bal komt en van daaruit wordt de counteraanval ingezet. Dat lukte een paar keer goed.”

Dat ging in de eerste helft van de eerste helft een stuk moeilijker, beaamt de PSV-aanvoerder. “We konden het tactisch niet goed neerzetten. Gelukkig hebben we de individuele kwaliteiten met Cody aan de zijkant die altijd een voorzet kan geven en Guus die er dan bij mij bijkomt, waardoor je met 2-1 voorkomt”

Een specifieke reden voor de ommekeer heeft De Jong niet. “Daar is soms geen echte reden voor. Er komt een voorzet, je kopt hem binnen en het is 1-1. De hele mentaliteit draait dan om. Dat hebben we uiteindelijk goed gedaan.”

TIP: Wint PSV van Monaco? Dan win jij 3.75x je inzet!

Is De Jong – Til het nieuwe koningskoppel?

  • Denk het wel
  • Denk he tneit
170+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie