PSV bezorgt AZ opnieuw pak slaag

Foto: PSV bezorgt AZ opnieuw pak slaag

Het kampioenschap van PSV is een kwestie van tijd. Ook AZ slaagde er zaterdagavond niet in om de koploper van Nederland de voet dwars te zetten: 5-1.

Luuk de Jong en Johan Bakayoko slaan toe bij PSV

PSV en AZ zorgden voor een boeiende openingsfase. In het Philips Stadion pegelde Bakayoko de eerste mogelijkheid van de wedstrijd over het doel van Mathew Ryan, waar aan de andere kant Vangelis Pavlidis pech had met een inzet op de paal. De vroege openingstreffer kwam er alsnog. In de negende minuut drukte Bakayoko alsnog doeltreffend af na een fraaie voorzet van Malik Tillman.

Na de vroege voorsprong kreeg PSV verschillende mogelijkheden om de score te vergroten. Luuk de Jong had daarvoor móéten zorgen, maar de aanvoerder van de Eindhovenaren liet een megakans onbenut. Ook verdediger Olivier Boscagli wist een kansrijk moment na een hoekschop van Joey Veerman niet te verzilveren. De tweede PSV-treffer bleek niettemin uitstel van executie.

In de 23ste minuut kreeg PSV alsnog loon naar werken. Waar De Jong zijn eerste kans nog om zeep wist te helpen, daar werkte de spits alsnog met succes af na opnieuw goed voorbereidend werk van Tillman. In de daaropvolgende fase kreeg AZ een aantal kansen op de aansluitingstreffer. Dani de Wit deed echter niets met de geboden ruimte na een vrije trap, waar Pavlidis op doelman Walter Benítez stuitte.

PSV loopt uit

PSV bleef na de 2-0 voldoende mogelijkheden creëren. Bakayoko mikte zijn kans echter voorlangs, waar Joey Veerman op aangeven van diezelfde Belg naast mikte. De derde PSV-treffer kon echter niet uitblijven. Acht minuten na rust lanceerde Veerman zijn teamgenoot Jordan Teze, die op zijn beurt de bal bij De Jong wist te krijgen. Met zijn tweede van de avond besliste de topschutter van de Eindhovenaren deze ontmoeting.

AZ slaagde er nog wel in om van zich af te bijten na de derde PSV-treffer. Doelman Benítez wist een schot van Kristijan Belic niet onder controle te krijgen, waardoor Pavlidis de kans kreeg om de 3-1 binnen te werken. Voor de Griek betrof het alweer zijn 25ste Eredivisie-treffer van het seizoen. AZ drong zelfs aan op jacht naar de aansluitingstreffer, maar die viel niet meer. Wel werd nog een treffer van Sven Mijnans afgekeurd wegens buitenspel.

In de slotfase incasseerde AZ net als midweeks tegen Heracles Almelo een vierde en vijfde tegentreffer. Veerman schoot op fraaie wijze de 4-1 tegen de touwen, waar debutant Jesper Uneken het slotakkoord opeiste.

Scoreverloop: 1-0 (9′) J. Bakayoko, 2-0 (23′) L. De Jong, 3-0 (53′) L. De Jong, 3-1 (58′) V. Pavlidis, 4-1 (81′) J. Veerman, 5-1 (90′) J. Uneken

Gaat PSV dit seizoen nog punten morsen?

  • Ja
  • Nee
106+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie